Българи молят Макаров за прошка: Избавихте ни от робство, може ли да ни спасите от ГЕРБ, ЕС и САЩ?

OFFNews Последна промяна на 06 февруари 2019 в 11:35 10713 6

Посланикът на Русия в София Анатолий Макаров ще отговаря на въпроси на български граждани по повод Деня на дипломатическия работник, който в Москва се отбелязва на 10 февруари. Това обявиха от мисията в публикация на фейсбук страницата си. 

Ето и целият пост:

В навечерието на Деня на дипломатическия работник, който се отбелязва в Русия на 10 февруари, стартираме акция #ПопитайПосланика.

Ако отдавна сте искали да попитате Посланика за нещо, ето ви шанс! Оставяйте свои въпроси под този пост, а ние в неделя ще изберем най-интересните от тях! Отговори ще публикуваме тук, на нашата страница.

#ВопросПослу #ДеньДипломата

За броени часове след публикуването на анонса, под него заваляха стотици питания към Макаров. Конкретните питания са малко на брой. Те са основно за това кога ще отпаднат визите за Русия, за това кога Москва ще ни върне заграбените архиви и злато след Втората световна война, а също и как може да се получи руско гражданство.

Повечето от изразените позиции са крайно поляризирани.

OFFNews направи подборка на мненията под публикацията на руското посолство.

Ето някои от тях:

Nikolay Marinchev Кога ще отпаднат визите за българи посещаващи Русия?

Борислав Димитров Има ли възможност за валутен борд с рублата при евентуално напускане на ЕС?

Под този въпрос има няколко забавни коментара на други потребители:

Boyan Pavlov Само с венецуелския боливар и George Mihov Борислав Димитров Абхазия и нагорни карабах вече жънат успехи със Съветския валутен борд. Не изоставяйте - емигрирайте там!

Dilyana Vasileva Уважаеми г-н Макаров, кога Русия ще измести геноцидното американско влияние от последните 30 години на Балканите. Считате ли, че имаме шанс некадърници и престъпници като Борисов да отидат където им е мястото, а именно в лудница със строг режим като в Царев брод Шуменско.

Алина Недева Г-н Посланик, България изживява много трудни моменти, помогнахте да се избавим от турско робство, не може ли да ни помогнете да се избавим и от робството на ГЕРБ, САЩ и ЕС...знам, че не можете

Димитър Лазаров Защо плащаме най-скъпия руски газ в цяла Европа (от което следва повишение на цените на абсолютно всичко)?

Slavka Chakaeova Ваше превъзходителство, в унисон с последните събития:след като Тръмп може да посочи , по собствено желание нов президент на Венецуела, вместо законно избрания от народа, защо Путин не посочи нов премиер на България?

Tomi Tomov Кога ще си вземете обратно 80% от населението (нашето)? Немедленно и с най-новата ракета!

Tatiana Christy Г-н Посланик, САЩ,чрез фондацията си Америка за България и не само, прави много благотворителни акции в страната. Русия, освен една новогодишна елха нищо не е подарила на "братушките" си. Въпросът ми е кога ще направите детски музей --в отговор на американския "Музейко", например? Имам чувстото, че сте много стиснати по повод благотворителност без прозрачна путинска пропаганда? М/у другото, на ваше място бих се застреляла, ако Путин е глава на държавата, която ви се налага да представлявате. Все пак уродливостта би трябвало да има някакви граници, не мислите ли? И понеже знам, че ще ми изтриете коментара, аз все пак ще го направя видим в публичното пространство, ей така, за да ви дразня. Аз много обичам да дразня, представители на мракобесни мафиотски режими като на Путин. Та, кога децата в България ще имат еквивалент на Музейко, а? Или парите свършиха по тролове и продажни политици? А?

Dimo Dimov Кога ще ни освобождавате пак, и ще има ли концлагери, а народен съд? Ще избиете ли интелигенцията отново, ще назначите ли пастири и овчари на ръководни постове? След последното "освобождение" ни взехте златния резерв, при следващото какво планувате?

Plamen Petrov Ако сте ни "освободили" през 1944-та, защо архивите ни са у вас и се водят "военен трофей"?

Zahari Stoilov Баща ми преди около 40 гoдини си беше направил вноска за една лада, та питам дали е готова вече?

Йордан Йорданов То бива простотия,но ние с украинците просто сме на върхъ на класацията,от коментарите на повечето си личи защо сме толкова добре,една педя прекрасна страна с една шепа гнили хора!!!злоба,завис,закомплексованост,това ли е България,станахме американци французи немци,а изгубихме българското,славянското,гордоста че сме древна славянска нация,и плювате по такава славянска нация като нашата,братска,какво ни даде запада,упадък,мизерия,деградация на населението,ударихме дъното!!!

Lyubomir Bogoychev Искам да питам, колко рубли трябва да съберем за да пратим вашите агенти, Костадин Копейкин, Волен Сидеров и другите отрепляци в космоса с ракета сделана в рашка wink wink. Моля сложете един тостер в ракетата за да има поне едно нещо, което да работи. Ама да е немско, че руските се чупят, ще останат гладни момчетата

Добромир Тенев Ваше Превъзходителство,
Днес са популярни теми за влиянието, което оказва Русия на различни места по глобуса, но моят въпрос е свързан с влиянието, което оказва България върху Русия.
Смятате ли, че ако огромните земи от Камчатка до Калининград населени с толкова много етноси и народи използват азбуката създадена от българския епископ Климент Охридски по поръчка на българския Цар Симеон, който изпраща български свещеници да покръстят Владимир I, а по-късно и целия руски народ и по този начин възприемате нашият език, нашата религия, нашата същност, то смятате ли, че културното, цивилизационно влияние е в посока от България към Русия?

Бойко Калайджиев След като ни подарихте красивата новогодишна елха с големите червени петолъчки, бихте ли приели от българския народ да ви подари за 9 май Паметника на съветската армия, за да си го монтирате в Москва? Благодаря!

Vladislav Drumev Товарищ послаником, а вы говорите булгарском языкоми как вашим коллега из США?

Мая Петровнина Ваше Презъзходителство , г-н посланик на Руската Федерация на Светлината ! Има ли намерение и възможност ,Россия да освободи България от Американско Робство ,както е правила до сега ?

Милена Тодорова Боева Ваше Превъзходителство приемете моите най искрени поздравления! И нека нашите отношения станат все по здрави след като насилствено разделиха нашите братски народи. Америка за Бъмгария прави безплатни училища и учи децата ни на омраза към Русия. Кога Русия ще направи безплатни училища в които да се преподава руски и история за минали битки и славни времена на нашите народу?

Антонина Димитрова И аз искам да Ви благодаря, уважаеми посланик Макаров, за Вашата готовност да водите открит диалог с нас - българските граждани. Честит празник! Пожелавам Ви здраве и спорна работа за възстановяването и развитието на традиционните ни братски взаимоотношения! Искам и аз да изразя желанието си Русия да бъде по-активна, да създава свои НПО в България, които да противодействат успешно на соросоидната отрова!

Vili Todorinov С вами Бог , Крим е руски , Русия е номер едно в света.... Кога ще ни освободите от "запада" че тук се фалшифицират избори и Герб ни разпродава , унищожава и подменя историята ни , а Русия очернят ....

Nenka Rancheva Уважаеми г-н Посланик Макаров, много искам Вие, руското правителство и руският народ да знаете-- БЪЛГАРИТЕ ОБИЧАМЕ РУСИЯ.Никога няма да тръгнем срещу Русия , няма да ви забравим ! Можете ли да простите грешките, които направихме?Бихте ли хванали ръцете ни протегнати към вас?

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8520

6

ghjghj

07.02 2019 в 09:09

Големи сте провокатори OFFNEWS

8000

5

ringup

06.02 2019 в 23:55

Каква е ролята на Николай Игнатиев- т.н. граф-при обесването на Васил Левски?Истина ли е ,че Игнатиев е уредил и наредил съдебния произвол към Апостола,по причина че Левски не се е подчинявал на рускате интереси в България?

2800

4

Dedoto58

06.02 2019 в 22:41

ГОРЕЩО СЕ МОЛЯ СЛЕД РУСКО-ТУРСКАТА ПОРОБИТЕЛНА ВОЙНА ОТ КРАЯ НА 19 ВЕК ДА НЕ НИ ОСВОБОЖДАВАТ ПАК!!!
АМИН!!!

3410

3

bobacko

06.02 2019 в 14:35

Този, който ни освободи, той ще ни пороби! На обратно дали е вярно? :)
И кога най-накрая делото на Св. братя Кирил и Методий ще придобие заслужен вид както в английския - EN(GB) , EN(US) и т.н., BG(BG), BG(RUS), BG(MK), и т.н. Може да допълвате :)

11009

2

случайно прочетох

06.02 2019 в 13:34

Не знам какъв имбецил трябва да си, за да искаш тия да те спасяват!