Българин е задържан в Русия за контрабанда на яйца от сокол

Последна промяна на 15 юли 2015 в 15:50 2127 4

Яйца от сокол.

Българин е бил арестуван от властите в Русия на летище "Домодедово" за контрабанда на яйца от сокол на стойност 25 млн. рубли, съобщи TACC.

Соколите са вписани в Червената книга на Русия и са заплашени от изчезване, както и са част от Конвенцията за международната търговия с видове от дивата фауна и флора.

„При провеждането на проверка в „зеления“ коридор на международната зала на летище „Домодедово“ в нощта срещу 8 юли е задържан 54-годишен гражданин на България, който е летял от Москва за Малта. При проверката в неговата чанта са намерени картонени контейнери, в които е имало яйца в кафяв цвят в количество от 25 броя. Стойността само на едно такова яйце е 1 млн. рубли“, съобщават от службите.

Версията на нашенеца е, че е купил яйцата за 2,8 хиляди рубли за лично ползване, но след като се разбрало, че те всъщност са от сокол, българинът е започнал да ги троши в пода, за да унищожи доказателствата срещу себе си.

Ако делото определи мъжа за виновен по обвинение в контрабанда на застрашен вид, може да получи до 7 г. затвор.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.07 2015 в 21:24

Нееее... Яайцата били на двуглавият имперски орел. За това го арестували.

15.07 2015 в 17:26

После в Русия било всичко зле, а? За друго не знам, но там май се търси отговорност за престъпления срещу природата. А нашенският тарикат е постъпил все едно е на софийското летище. И си оправете статията, почнал е да ги троши, след като е разбрал че са го хванали, а не след като е разбрал че яйцата са от сокол. Това го е знаел още отначалото.
Можем да се надяваме, че тоя ще изкара няколко годинки в първокласните руски тюрми.

15.07 2015 в 16:01

да не е било онова очилато педалче, външното министърче?
Ако е то - директно в Колима! Да си лекува нервите.

15.07 2015 в 15:53

Селяндур. Заключвайте го!!!