Близък до Цветанов съдия го отървава от затвора

Последна промяна на 20 януари 2014 в 15:53 6423 10

Бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов може да се отърве от осъдителна присъда, защото съдия по делото му е негов близък. 

Това съобщава Агенция "Пик" като се позовава на документи, от които става ясно, че бащата на съдията по делото Тони Гетов - Петко Гетов, е правил ремонта на вилата на Цветан Цветанов в село Шума. Съдружничката във фирмата на Петко Гетов е Генка Партениева, която пък е семейна приятелка на семейство Цветанови. 

Съдия Тони Гетов, председател на съдебния състав по делото срещу Цветанов, в което той отговаря по обвинението, че е осуетил разследване срещу бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров, би трябвало да си направи отвод. 

Пред OFFNews адвокатът на Цветанов - Менко Менков, потвърди итформацията и смята, че това е основание за отвод на съдията. Той каза, че самият не е бил наясно със случая, но след като е прочел публикациите в медиите, се обадил на клиента си и той потвърдил изнесените факти. 

"Аз бях изненадан от тази публикация, след което се свързах с г-н Цветанов. Оказа се, че изнесеното отговаря на истината с някои уточнения. Всъщност, ремонтът на вилата е станал след смъртта на бащата на съдията. Оказа се, че г-н Цветанов не е направил връзка между съдията, който го съди и това, че той е син на приятеля му. Защото по онова време, докато баща му е бил жив, съдия Гетов е бил съдия в Благоевград. В момента той е командирован от съда в Благоевград в Софийския градски съд", обясни адвокат Менков.

Той смята, че това обстоятелство е основание за искане на отвод и ако той не бъде поискан от съдията, би следвало той сам да го направи.

"Определено това ще бъде основание за отвод и аз мисля, че при това положение съдия Гетов трябва сам да се оттегли от делото. Ситуацияна е много деликатна", обясни адвокатът.

По-рано хред OFFNews от Софийска градска прокуратура обясниха, че са наясно със случая. Публикациите в медиите обаче не са причина прокуратурата да поиска отвод на съдията, стана ясно от обяснението на говорителката на СГП Зорница Таскова

Веднъж вече прокуратурата поиска отвод на съдия по това дело. В медийни публикации се твърдеше, че съдия Димитрина Ангелова имала близки отношения с адвоката на Цветанов.

Менко Менков тогава нарече медиите "булевардни издания", като заяви, че съдии три от посочените медии за клевета. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.01 2014 в 15:50

Тази статия на агенция "ПИк" е за написана за БАЛЪЦИТЕ. Има триинстанционно съдебно производство- гр. Съд, касац. Съд и върховен Съд. Тябва във всеки съд да са твои хора съдиите, че да се отървеш ако наистина има неоспорими факти, че си виновен.

21.01 2014 в 09:02

Цветанов ми става все по-симпатичен. Така неистово го мразят червените кхмери, че няма как да му симпатизирам. Странно е тишината и мълчанието на всички медии относно делото срещу Ицето Бисеров и кой го предупреди, за да се отегли тихомълком и да изчезне безследно. Но за сметка на това разбрахме кой е ремонтирал къщата на Цветанов във село Шума.

21.01 2014 в 02:40

Ей, любимият ми сайт, все повече заприличва на БЛИЦ… поне по заглавията.

21.01 2014 в 00:16

Тоя противния лъжльо няма ли най-после да го приберат в ареста?

20.01 2014 в 20:20

Много наивници има като прочетох комехтариите,ц.ц. ще бъде
осъден тогава когато съдия по делото е М.Тодорова/ ВСС я мах-
наха след неговата намеса/ и гл.прокурор не е назначения от
тях-б.б и ц.ц. С.Цацаров.

20.01 2014 в 19:59

Ами по същата логика този съдия в родния си град от който е командирован не трябва да води нито едно дело защото видите ли баща му е направил къщите на половината град.
АМА ТЪПОТИЯ!

20.01 2014 в 19:27

Ти да видиш...И това не е всичко! Оказва се, че Цветанов и бащата на адвоката са ходили в една и съща детска градина!
Сега се провежда издирване на лелката на тяхната група :)

20.01 2014 в 18:01

Абе аз се чудя само защо тук се пуска информация от медията на Алексей Петров?

20.01 2014 в 17:24

Абе, по тия висшите институции има повече баджанаци, от колкото в някой бардак... Явно жените там са мн лесни и всички ги минават ^_^

20.01 2014 в 16:36

Е те всичките са си роднини.

Колко кръвосмешение е имало във външно...напълно нормално е.

Всичките са управляващи мутанти и не-хора.

Държава в която има професия "политик" няма как да прогресира.