Борис Велчев: Опитват да контролират прокуратурата от 23 години

Последна промяна на 19 октомври 2014 в 20:17 3855 6

Борис Велчев

Опитите да се контролира прокуратурата не са спирали пред последните 23 години. Това заяви пред bTV бившият главен прокурор Борис Велчев.

В България политиката се прави като се брои колко папки е занесъл един политик в кабинета на главния прокурор, коментира Велчев.

Прокуратурата работи според възможностите си и различните хора ще го оценят по различен начин. Броят на обвинените лица и затова оценката трябва да е справедлива, каза Велчев.

По думите му е трудно отвън да се дават съвети за това дали законови промени биха облекчили работата на прокуратурата и преценката трябва да е на главния прокурор Сотир Цацаров.

На въпрос дали на прокуратурата трябва да бъде направен преглед от международни експерти Борис Велчев отговори, че е по-добре да се каже отвън какво трябва да се направи, отколкото за това да се доверим на наши експерти.

Може би е добре да се направи външен преглед, но е неоправдано някой отвън да ни казва какво да правим, каза той, като подчерта, че в прокуратурата, както навсякъде, работят както добри, така и лоши хора.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.10 2014 в 00:12

роско бързо етеен на реформаторската програма памфлет показва че е по-добре Борисов да реформира прокоратурата, щото пишман адвокатитие от РБ такива бисери са сътворили, чеще влезем в историята за най-малоумно законодатество погазващо принципи на демокрацията изучавани между 1-ви и 3-ти клас ....Радан и Кунева явно тогава са били заети да целят Станишев с пластелин....

19.10 2014 в 23:37

Абе, чесън, каква промяна, кой да я предложи? Мутрата Боцко или ДПС-то? Та нали те са вътрешни, ако има промяна?

Както каза Боцето - народът е прост. Ми ние какви грехове плащаме....

19.10 2014 в 22:41

гилдията на амбразурата като по команда. В един ден Филчев, Велчев и Цацата, всички ЗА запазване на статуквото. Татарчев ако беше жив и него щяха да изкарат.
Ама другари, ние не сме доволни от правораздаването у нас. Българите не се чувстват сигурни и бягат, бизнесът не се чувства сигурен и не инвестира, ЕС оценява процесите като ненадеждни и ни санкционира.
Извода?
Нужна е промяна!
Промяната трябва да касае не само прокуратурата, а цялата съдебна система и системата на сигурността.
Каква промяна ни предлагат бившите?

19.10 2014 в 21:53

Знам, че червен Велчев получава много пари, ама какво работи??

19.10 2014 в 21:15

Никой да не ви казва какво и как да правите, а всички виждаме, че прокуратурата е най-прогнилото място в държавата, работели колкото могат, не, вие не работите изобщо, освен ако не засяга собствения ви джоб! Отвратен съм от съдебната ни система, не им вярвам и в тях виждам единствено лично облагодетелстване, нищо в полза на народа, който им плаща заплатите!

19.10 2014 в 20:50

Ъъъъъ,никой не може да контролира прокуратурата!!!
Тя се контролира директно от Масква!!!