Бургаският бизнес излиза на протест срещу Lafka

Последна промяна на 22 април 2014 в 07:37 3921 15

Снимка burgas-info.com

Търговци на сергии, организирани от Асоциацията на дребния и среден бизнес в Бургас, ще протестират днес в морския град по време на заседанието на общинския съвет, съобщават местните медии.

Причината за недоволството на хората е предложението на група общински съветници от ГЕРБ, с която се предлага изменение на Наредбата за преместваеми обекти. Предложението на общинския съветник Димитър Дюдиев и колегите му предвижда приемане на текстове, които да позволят всяка фирма да има повече от един преместваем обект.

Корекциите станах известни сред дребния и среден бизнес като „поправката Lafka” и предизвикаха масовото недоволство на хората.

Търговците смятат да се съберат край общината и да протестират срещу новите текстове, защото според тях те се въвеждат за да се монополизира пазара.

На заседанието вероятно ще присъстват и търговци, които в момента оспорват в съда ограниченията за броя павиолиони, съобщава сайтът e-burgas. Предприемачите искат да знаят защо четири години регламентът ги е ограничавал, а сега, когато в града се появиха павилионите на Lafka, управляващата партия се е сетила да премахне ограничението.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.04 2014 в 19:07

до Кинджо....айде пиле провери цените в Макдоналс в София и където щеш с тези на Слънчев бряг и после ми обясни кво става........

22.04 2014 в 18:05

Асене, когато в София излязохме над 70 000, властта се беше уплашила. Наложи се да докарат три пъти цигани с рейсове в центъра за докажат че "провинцията" ги иска. Ако и в другите градове се бяхте вдигнали, вместо да пиете бира с атмосфера, резултата щеше да е друг.

22.04 2014 в 12:19

Асене, протестираме в София, защото тия, които уж трябва да чуят, са тук. Да ида в Странджа, добре, ама там само ехото ще ме повтаря! И друго - трудно ще си гледам трите деца, докато пътувам и скандирам по планините. Хайде, със здраве!

22.04 2014 в 12:03

До номер 2 и всички многознайковци: Вие като протестирате за Странджа или Иракли, що не дойдете в самата Странджа бе, господа? Да протестираш в София не е като да си обуеш обувките, да слезеш с асансьора и аааййде на протест. Избързваме с обвиненията и не си даваме сметка за някои неща. В Бургас имаше малобройни протести, но е логично като се има предвид, че управата беше и все още е на ГЕРБ. Нямаше я същата атмосфера, и дори бих казал повод за по-осезаем протест.

22.04 2014 в 11:51

Кинджо - Я вземи да се самоубиеш с тъпата си логика... Ако не си от платените тролове си е*ати простия човек! Десетки семества остават на улицата, а Пеевски ще стане още по-нагъл! Браво на хората в Бургас! С вас сме! Не им се давайте!

22.04 2014 в 11:21

Индианци протестират срещу жезелзния кон :)Вериги като Лафка са бъдещето на този сектор. Повтаряемост и доверие. Знаеш какво се продава и колко струва във всяка Лафка, в София, Сливен или Мало Бучино, спираш и купуваш без да те изненадват с цена осем лева за минерална вода или "ние този вестник го нямаме". Няма нелегална търговия, цигари без бандерол и чичко който пуши в лицето ти докато си избираш вестник. Единствения минус на точно тази верига е връзката и с онова човекоподобно прасе.

22.04 2014 в 10:23

Герберите смучат като за последно.Дори и от Пеевски.

22.04 2014 в 10:11

ПЪЛЕН БОЙКОТ НА ЛАФКИТЕ НА ПЕЕСВСКИ И ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ И СВЪРЗАНАТА С ТЯХ МАФИЯ,ПОСТОЯННИ ПРОТЕСТИ И ОГРАНИЧАВАНЕ НА ДЕЙНОСТА ИМ ДОКАТО ЗАТВОРЯТ,ТОВА Е НАЧИНА!!!

22.04 2014 в 09:42

Прав е @02... Когато лятото излизахме шепа хора да протестираме в Бургас , съгражданите ни ни гледаха с насмешка и възмущение,че им нарушаваме спокойствието , докато те пиеха бира по заведенията. Сега се сетиха...ама май закъсняха...

22.04 2014 в 09:17

Трагедията не е че някой се опитва да си направи верига от магазинчета, трагедията е че държавата яростно се бори и променя закони, че този някой да е на възможно най-голяма далавера.