ЧЕЗ връща тока на софиянци до 20 часа днес

Последна промяна на 20 декември 2015 в 14:42 3312 2

До 20:00 часа се очаква да бъде напълно възстановено електрозахранването в столичния квартал „Люлин“, което бе преустановено заради пожар в проходим кабелен колектор на ЧЕЗ. След приключване на работата на Пожарната, екипите на дружеството започнаха подмяна на изгорелите кабели. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ България.

В неделя сутринта голяма част от засегнатите потребители бяха захранени алтернативно. През целия ден продължава работата по локализиране на повредите в колектора. Вероятната причина за пожара е външна намеса – нахлуване в колектора и опит за кражба на кабели.

Кражба на трансформаторно масло причини изгаряне на трансформатор и остави без ток в неделния ден 400 клиенти на ЧЕЗ в кв. „Надежда“. Аварийните екипи на дружеството работят по отстраняване на повредите и възстановяване на електрозахранването.

„Двете аварии в София показват как от кражбите и вандализма над електроенергийни съоръжения страдат най-вече нашите клиенти. Продължаваме да призоваваме обществото за нетърпимост към подобни прояви и за по-строги санкции за извършителите“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.12 2015 в 20:09

Ами дадоха го, как да не са го дали, бе Учуден! Дадохме им не само тока, държавата им дадохме. Тъй на, на тепсия.
п.с. Никакво алтернативно захранване не видях ЦЕЛ ден, а и сега не го виждам - твърде тъмно е, щото нема ток д'е*а!

20.12 2015 в 17:38

Че кога софиянци дадоха тока на ЧЕЗ,че сега да им го връща?