Дъждовете бавят ремонти на булеварди в София

Последна промяна на 02 май 2014 в 16:23 2653 1

Ремонт на бул. "Цариградско шосе".

Дъждовете бавят част от ремонтите на булеварди в София, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя посети днес работната площадка на моста на бул. "Цариградско шосе" на "4-ти километър".

В дъждовните дни фирмите, наети от общината, извършват дейности, за които влажното време не е от значение - например мостът на "4-ти километър" в момента се санира от долната му част, обясни Фандъкова.

Очаквам до края на май да бъде положена и асфалтовата настилка и юни месец да се прехвърли движението на новата отсечка, а за ремонт да бъде затворена другата.

Фандъкова уточни, че е възможно да има пълно затваряне на моста само докато се събира износващия се слой.

На трасето на трамвайните линии в София също се работи интензивно, като целта е движението да не се спира напълно, а ремонтът на релсите да се прави поетапно.

Булевард "Никола Мушанов" трябваше вече да бъде пуснат в експлоатация, но заради проливните дъждове от последните десет дни, по указание на надзора, асфалтовите работи ще бъдат подновени при нормализирането на времето.

Повечето от обектите, които се ремонтират, имат гаранция - за пътните настилки тя обикновено е 5 години, каза зам. -кметът по транспорта Любомир Христов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.05 2014 в 00:54

Т.н. ремонт на бул."Никола Мушанов" - мърлявщина, прахоляци, буклуци, разпилен чакъл на кръстовището с "Житница", който никой от фирмата-изпълнител не се погрижи да почисти вече една седмица и допълнително затруднява движението на така или иначе притеснените автомобили, фрапантни дупки (кажи-речи по една педя) по току-що "завършеното платно", вълнообразно покритие по същото платно (в района на бензиностанциите - ОМВ и Шел), което те кара да мислиш, че имаш проблеми с джантите, да не говорим за капаците на каналите, които са с денивелация от по няколко сантиметра и предизвикват трусове и възмущение. Бездарници. И имат наглостта да се отравдават с дъжда. Не бих се учудил, ако боклучарската фирма, поела проекта, е близко асоциирана с общински съветник (съветници) от правилната партия в общинския съвет.