Елин Пелин, Вазов и Вапцаров на изпита по литература в СУ

Последна промяна на 10 април 2016 в 09:18 4082 1

В Софийския университет днес ще се проведат предварителните изпити по български език и литература и география за учебната 2016-2017 година.

Изпитът по български език и литература започва в 9:00 часа. Кандидат-студентите ще могат да избират дали да пишат аргументативен текст по проблем от творчеството на конкретен автор от българската литература или да създадат аргументативен текст в избран от тях жанр, по цитати от литературни произведения.

Общо 986 души са подали заявления за явяване на изпита по БЕЛ.

Петя Петкова от Бургас изтегли двете теми, от които ще избират явилите се на изпита по български език и литература, те са:

- „Тегло и забрава в разказите на Елин Пелин”.


- При избор на втората тема кандидат-студентите трябва да съпоставят цитатите:

„От днеска нататък българският род

история има и става народ!”

Иван Вазов, „Паисий”

и

„Какво ще ни дадеш, историйо,

от пожълтелите си страници?”

Никола Вапцаров, „История”

Изпитът по география започва в 14:00 часа, като кандидат-студентите ще трябва да отговорят на тест от 100 въпроса. Правилните отговори ще бъдат публикувани на страницата на Софийския университет няколко часа след приключването на изпита.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.04 2016 в 14:03

Вапцаров дали е поет не е ясно, но не беше ли и КОМУНИСТ? Защо облъчвате учащите се с БОЛШЕВИШКА ПРОПАГАНДА? Явно в образованието здраво са се окопали бившата ЧЕРВЕНА БОХЕМА и не пускат кокала. Омерзен съм.