И БАН ще праща учители зад граница

Последна промяна на 18 септември 2019 в 15:13 716 0

Научните институти на БАН с акредитация по филология ще могат наравно с висшите училища да командироват преподаватели по български език и литература в чуждестранни вузове. Това ще приеме кабинетът на утрешното си заседание. Изискванията към кандидатите са да имат поне магистърската степен в професионално направление „Филология“.

Дългосрочно командированите преподаватели ще получават средства за командировъчни, заплата по трудово договаряне, както и пари за пътни разходи до мястото на командироване, медицинско застраховане, средства за служебно пътуване до България. Сумите ще се отпускат от Министерството на образованието и науката по бюджетите на държавните висши училища и БАН, които имат споразумение с МОН. Предвиждат се и средства за осигуряване на учебна литература, помагала и материали, а също и разходи за транспорт за съответната академична година.

Цеалта на измененията е да се повиши качеството на преподаването и засилване на интереса на чуждестранните студенти към българския език, литература и култура.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !