Искат роми полицаи да се борят с битовата престъпност

Последна промяна на 01 юли 2015 в 22:10 2997 13

Румяна Бъчварова.

Румяна Бъчварова представи пред вътрешната парламентарна комисия идея за обучение на роми в Академията на МВР като част от мерките в борбата с битовата престъпност.

"Подходът с ромите, които могат да бъдат назначавани като помощник-инспектори, много силно се надявам да даде резултат. Най-голямата спирачка в момента е подборът. Как да подберем тези хора, които имат чисто криминално досие, някакви базисни знания и качества, за да изпълняват тези функции. Мисля, че това ще мотивира по-широк кръг от хора, които да се включват. Обмисляме също как да им дадем възможност, ако се окаже всъщност, че те се справят добре с най-простите задачи, да имат възможност да бъдат допълнително образовани. А защо не дори и да стигнат до Академията на МВР", коментира тя.

Министърката изрази неодобрението си от работата на кмета на Гърмен Минка Капитанова, тъй като не е свършила работата си качествено и е позволила ескалация на напрежението.

"Бяхме разработили план с нея, буквално седмица след първите събития. Тогава лично аз присъствах. Към вчерашния ден нито една от тези мерки, освен поставянето на видеонаблюдението, не беше изпълнено от нея. Дори тя беше трудна за откриване", каза Бъчварова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.07 2015 в 20:33

...... , толкова ли е трудно да живееш с европейски правила и то след като си приел да си член на ЕС ? Циганите , господа българи , са със специален статут в ЕС . Разберете го най сетне ! И стига сте мяукали по форумите ! Ставате банални в банановата република България ! ...... , искали да стават цигани !? Че вие сте !

02.07 2015 в 20:27

Към F1

Просто грешиш и не си в час !

02.07 2015 в 11:02

Няма лошо, само ....
Първо: има ли квоти, почва да ми напомня за някогашните привилегии на "активните борци". За съжаление, натам отиват работите, В САЩ от доста години има такива квоти дори в Холивуд, затова във всеки филми от по-ново време съотношението бели/черни/мургави/жълти е константа.
Второ: след 25 години "демокрация" и образователни реформи да намериш млад, дисциплиниран, образован и с трудови навици циганин е невъзможно. За огромно съжаление.

02.07 2015 в 10:41

Скоро и президент циганин...

Е хубава работа!
Помак може, циганин не може!?

02.07 2015 в 10:06

А г-жа вътрешният министър е за бесилото. Танто за танто. Следващо малоумно предложение?

02.07 2015 в 07:45

Създаването на квота по какъвто и да е малцинствен или етнически признак е дискриминация и нарушаване правата на всички останали. В момента няма ограничения, за "ромите" или които и да е български гражданин, без значение от етноса му, да кандидатства в органите на мвр, както и в школата в Симеоново. Създаването на квота, означава, занижаване на стандарта, каквото и да е нивото на кандидатите, от този произход, задължително трябва да се изпълни квотата от този етнос, което е безумие и ще ощети останалите кандидати, показали по-добри резултати на приемните изпити, но неприети, защото не са от богоизбрания "ромски" народ.Гледам, някой писал, за Лондон, да в кварталите с определено етническо население има полицаи от същият етнос, но това е по разпределение, не са приемани по квота всички кандидати са равни. Това, което предлагат е безумие, ако имаме квота от 50 "ромски" кандидата, които трябва да се одобрят, и кандидатстват 50 ще трябва да ги приемат всичките, без значение, кои е куц, сляп, тъп, малоумен, с криминално минало и тнт и ако имаме късмет,, може и да има един нормален. А небогоизбраните, ще трябва да се явяват на прегледи, изпити....

02.07 2015 в 05:00

ТАЯ ЖАЛКА КУРВЕТИН@ И ТРЕТОРАЗРЯДНАТА МУТРА БОЙКО МОЖЕ ДА НАПРАВЯТ ВСИЧКО И " НАРОДА" ДА СПИ ГЛАДНИЯ СИ СЪН.ЩО ЗА ХОРА СТЕ БЕ ,ГЛАДАЙТЕ ГЪРЦИТЕ ....

02.07 2015 в 01:40

Ако я направят тази простотия, резултата наистина ще е катастрофален! Г-жа Бъчварова не и е мястото там, където работи в момента!

01.07 2015 в 23:49

В Лондон по кварталите с орпеделено етническо население полицаите са от съответното такова. Или поне определен процент, мисля че е така по закон.

01.07 2015 в 23:37

В школата в Симеоново ще имат квота за етнически роми, което съвсем няма да е дискриминация по расов признак.