Кадиев: Общината ще събере 0% от увеличените глоби за гратисчии в София

Прошков: Общинска полиция по проблемните линии

Последна промяна на 15 април 2016 в 12:03 1557 5

Актът при неплащане на билет в София е 100 лева. За 2015 са издадени 10 000 акта, като са събрани 80 000 лв. Събираемост 8%. Вдигнаха акта на 200 лв. Събираемостта ще е 0%. Ето това е глупавата политика на Столична община. 

Това коментира депутатът Георги Кадиев на страницата си във фейсбук по повод увеличението на цената за билета и глобата в градския транспорт от СОС вчера.  

Близо 10 000 са гратисчиите от столичния градски транспорт за последната година, обяви през септември зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. Тогава той уточни, че общината дава на частни съдебни изпълнители длъжниците си. 

До два три месеца ще се въведе постоянен контрол във всички проблемни линии, където има постоянно нередовни пътници. По тях ще се пуска и общинска полиция, заяви съветникът от ДБГ Прошко Прошков, който вчера подкрепи увеличението, по БНТ. 

Той уточни за гражданите, че всъщност няма увеличение на цената на транспортната услуга, освен на единичния билет. Тази система е за пътниците, които ползват транспорта много рядко. Целта е да се стимулира закупуването на абонаментни карти.

"Имаме над 10 вида абонаментни карти, има над 28 категории преференциални карти, които покриват всички социални групи. Имаме около 100 милиона за преференциални карти. Тази система, за да остане социална, за да може картите да не поскъпнат, се предлага увеличение на единичния билет от граждани, които ползват транспорта много рядко. Както съм аз - ползвам транспорт, колело, кола. Идеята е тежестта да се поеме от хората, които имат тази възможност и от време на време пътуват с градския транспорт", обясни Прошков. По думите му на бус лентите ще има камери, а трамвайната лента също ще бъде обособена, но това ще отнеме години. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.04 2016 в 09:28

"Идеята е тежестта да се поеме от хората, които имат тази възможност". Защо бе ИДИОТИ!!! За това, че си плащам данъците, парното, тока, водата! Затова, че си гледам децата и им купувам учебници, тетрадки и книги! Затова, че все още успявам да купувам лекарства, когато се наложи и отвреме на време да си оправя някой кариес! Омръзна ми да изработвам заплатите на политици, полицаи, съдии и другите с огромните заплати!

16.04 2016 в 01:27

ежедневно пътуващите - с карти

инцидентно пътуващите с 2 превозни средства 2х1.60=3.20

по добре да вземат такси - ТАКСИМЕТРОВОТО ЛОБИ

15.04 2016 в 14:57

Малоумни реформи от малоумни бивши милиционери... и малоумно племе, което ги търпи!

П.С. Следваща спирка "дъното"!

15.04 2016 в 13:08

А какво правим като се окаже, че както логично следва, приходите ще намалеят? Наистина ли вярва някой, че хората със заплата от 300 лв. ще започнат да си купуват карта за 50 лв.? Така че, нови покупатели на карти не се очакват. Хората, с възможност за други начини за предвижване ще ги предпочетат, а контролът ще струва пари.

15.04 2016 в 13:05

Прошко, Прошкооооо, мекере си беше и мекере си остана.