"Калашниците", използвани при атентата в Париж, са български

Последна промяна на 18 ноември 2015 в 20:41 18236 45

Автоматите “Калашников”, с които терористи извършиха няколко координирани кървави нападения в Париж на 13 ноември, са произведени в България, съобщи БНТ, позовавайки се на свой достоверен източник от родните спецслужби.

Оръжието е произведено през 80-те години, но не е ясно дали атентаторите са го придобили от България. Може то да е било продадено или доставено на страна от Близкия изток още преди години, като в последствие джихадистите да са го заграбили или закупили от някой друг.

В момента тече интензивен обмен на информация между българските и партньорските спецслужби.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.11 2015 в 16:23

Произведено през 80-те. Продадено на друга държава, тя на 3-та, на 5-та, на 10-та и се появява на атентата в Парииж.
Иииии, какво? Защо изобщо се споменава кой е произвел оръжието ??? Спрете да пишете глупости бе хора, има по важни неща от това. Бомбата взривила руския самолет в Турция сигурно е произведена през 60-те в Турция, или беше Корея ! Не, беше Китайска, но кой писа за това !? НИКООООЙ. Пишете нещо което ще ни представи пред света като добри хора, а не като демони.

19.11 2015 в 14:43


"ИЗБЕРЕТЕ БЪЛГАРСКОТО!"

19.11 2015 в 09:22

важно е мутрьошките да го отнесат - за качеството на автоматите ще говорим кагато Украйна започне да граничи с Китай !

19.11 2015 в 08:51

П-ф-ф-ф, "съобщи БНТ"... искам го по световните медии това, без значение, дали е вярно. Хем реклама, хем безплатна - екстра.

19.11 2015 в 08:50

Нормално, всеки търси качественото!

19.11 2015 в 06:44

Остава и обувките им да са произведени в Пещера. Що за новина е това? България произвежда и продава оръжие и това не е тайна за никого. Все едно да произвеждаш и продаваш вируси и да се оплакваш, че понякога боледуваш от грип.

19.11 2015 в 03:42

Не оръжията убиват хора.ХОРА УБИВАТ ХОРА.
За добро или за лошо-българските калашници са едни от най-добрите в света.И това го призна самият създател-М.Калашников.Някой помни ли,че в ранните 90-те,той беше на посещение в България,и точно тогава изрече тези думи???
Терористите са взели най-доброто оръжие-защо не са взели Узи,или американските карабини...сигурно не им достигат пари?!?!
глупости
Калашника се зарива в тиня,кал,пясък;потъва във вода- и продължава да стреля.
А,българските са много добра изработка.
Това е.
Не знам само дали си струва да се гордеем с това постижение.

19.11 2015 в 00:48

България продава евтино оръжие на фирми в Косово и Саудитска Арабия. От там се изнася за където трябва. Това е широко известно. Арсенал работи само по такива поръчки. Не е незаконно. Ама да в крайна сметка ИД е въоръжена с българско оръжие

19.11 2015 в 00:12

Ох!Слава Богу!Олекна ми най-после!

Всичко почна да си идва на място!

Най-после ни намесиха и нас,а може ли без това?!

Цели 26 години неистови усилия да ни представят пред Света като най-големите крадци,мошеници,убийци и ....какво ли не,а при този атентат,да ни няма.

Е,най-после "великата демократична истина" излезе наяве и Светът ще си отдъхне.

Защото,представете си,какво би станало,ако тези "изверги" не бяха произвели тези автомати?!

Няма автомати,няма с какво да се стреля,няма на кого да му дойде на ум да стреля,нямаше да има ИД,нямаше да има "бежанци",нямаше да има парижки атентат....следователно,виновни са мръсните балкански субекти,защото като произведоха автоматите,подкокоросаха подбудителите,които пък извадиха от равновесие милосърдните мюсулмански сърца ...и вижте докъде се стигна.

Затова,анатема срещу българите и да бъдат поголовно унищожени!

Така всичко ще си дойде на място и "великата западна цивилизация" ще продължи да си цъфти и връзва в сянката на милионите минарета и сенки от полумесеца.

Някой ще се запита ли,какво правим в тази "велика демократична кошара"?!

18.11 2015 в 23:49

Е и? Финансирането на ISIS идва директно или индиректно от саудитите, турсците и американците... Мнозинството от наемниците им са от Западна Европа или Кавказ/Русия (но не и от България, при все това че имаме осезаемо мюсюлманско малцинство). Иран и Русия пък подкрепят другата орда от кръвопийци. Кой в такъв случай трябва да е по-гузен? Ние с тези автормати от 80-те или тези, които наливат маслото в огъня?