Калфин: Актуализацията на бюджета не предвижда коледни добавки за пенсионерите

Последна промяна на 10 ноември 2014 в 10:30 4133 2

"Актуализацията на бюджет 2014 не предвижда коледни добавки. Такива не са заложени и сега, а бюджетът е в много лошо състояние." Това призна вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин в интервю за bTV тази сутрин.

Той увери, че ще преговаря за намирането на пари за добавки, но не може да обещае, че тези преговори ще се увенчаят с успех.

Калфин очерта и основните приоритети в мандата си - пенсионна реформа, демографска политика и увеличение на доходите. По отношение на реформата той заяви, че за него ще е голям успех, ако следващата година се постигне съгласие за провеждането на дългосрочна пенсионна реформа.

Калфин подчерта, че парламентарната група на АБВ е "абсолютно автономна" и че ще гласува "за" предложение на БСП за премахване на плоския данък - нещо, срещу което са от ГЕРБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.11 2014 в 13:30


http://ebay.to/1tTf0yo

Цената е умишлено завишена, за да се ограничи безсмисленото му използване.

10.11 2014 в 12:37

никой няма право да роптае, че не му е дадена 13-та заплата, ако това не е изрично записано в договора между него и работодателя. същата работа е и за пенсиите - няма как при нормални условия да живееш 12 месеца, а да получиш 13 пенсии.
и ако премирането на работниците може да е свързано с някакви конкретни за фирмата, отдела, цеха, работника/служителя резултати, то при пенсионерите е на калпак - право или обратно пропорционално на размера на пенсията. според мен, ако има преизпълнение на бюджета, или икономии от някакво друго перо (което е теоретически невъзможно във време на криза), то коледната надбавка към пенсиите трябва да е еднаква за всички. празникът е еднакъв за всички !