КНСБ: 700 лева минимална заплата за млади висшисти

OFFNews Последна промяна на 17 юли 2017 в 08:46 7994 4

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Пазарът на труда диктува вдигане на заплатите, част от работодателите вече разбират това, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров по бТВ. 

В Румъния и Сърбия средната заплата е с около една трета по-висока от тази у нас, Македония е с над 15% напред и само Албания е зад нас по доходи на Балканите, допълни Димитров. Той уточни, че миналата година фирмите са спечелили 15 млрд. лв. и ако инвестират 20% от тях в кадрите си, заплатите на служителите им ще скочат средно с по 100 лева. 

Според него лансираното от вицепремиера Валери Симеонов премахване на добавката за стаж е „претоплена манджа” с опасни последствия. За младите трябва да има други бонуси, минималната заплата за висшистите, работещи по специалността си, да е 700 лева, поиска Димитров. 

Той цитира данни, според които за 17 години 906 000 българи за заминали в чужбина. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4026

1

Todor Dobrev

17.07 2017 в 09:35

Умението да се използват данни, които не са релевантни и на тяхна база да се правят изводи е политически вандализъм. Простички са нещата и се полагат още във възпитанието, образованието и обучението. Г-н Димитров на кой бихте се доверили да ви оправи спирачките на автомобила, новоизлюпен вишист или бай Иван, който има опит? Същото е и с наемането на хора. Всяко следствие си има причина, работете за причините за да се получи следствието.