Няма да има вода на 4 места в столицата

Последна промяна на 26 март 2019 в 06:05 847 0

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в части на столицата днес, съобщиха от дружеството.

Ремонт на стратегически водопровод на ул. „Патриарх Герман“ в Герман налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 ч. в района на кв. „Димитър Миленков“, кв. „Врана Лозен“, Жандармерия, резиденция „Врана“, стопанство „Врана“, кв. „Кремиковци“, кв. „Сеславци“, с. Яна. С понижено налягане на водата ще бъдат кв. „Ботунец“ и с. Горни Богров.

Подмяна на спирателен кран на ул. „Велчо Атанасов“ в жк „Подуене“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00 ч. на ул. „Кадин връх“, ул. „Георги Пеячевич“ от ул. „Юндола“ до ул. „Гълъбец“, ул. „Велчо Атанасов“ от ул. „Кадин връх“ до ул. „Бричебор“, ул. „Добромирка“, ул. „Гълъбец“ от бул. „Ситняково“ до ул. „Георги Пеячевич“.

Изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Дончо Ватах“ в жк „Хаджи Димитър“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 19:00 ч. на ул. „Дончо Ватах“ от ул. „Макгахан“ до ул. „Клисура“, ул. „Клисура“ от ул. „Ангел войвода“ до ул. „Уошбърн“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Старата върба“ в гр. Нови Искър, кв. „Кумарица“, се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 14:30 ч. на ул. „Летец“, ул. „Иван Вазов“, ул. „Искърско дефиле“, ул. „Хаджи Димитър“ и района между ул. „Банска“, ул. „Зенит“ и ул. „Стое Джуров“. 

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.

„Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.

Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.