Нов храм ще строят в "Мусагеница", две игрища за петанк в "Лагера"

Последна промяна на 12 юни 2015 в 07:55 13161 3

Нов храм ще се строи в столичния квартал "Мусагеница", местният парламент одобри право на строеж на църквата „Св. мчк Георги Софийски Нови”.

По проект храмовата постройка се състои от три нива. На приземното ниво е разположен основния храм, посветен на Свети Георги Софийски Нови. Включва притвор, трикорабен наос и олтар. Храмът ще бъде снабден със специален балкон за църковен хор – емпория, разположен над нартекса. В подземната част на храма ще бъде разположен параклис, посветен на Свети Серафим Саровски, а също баптистерий за извършване на кръщенета, учебни зали, репетиционна, библиотека, канаския, канцелария и складови помещения за служителите. 

В квартал "Лагера" пък ще има две нови игрища за петанк, решиха още общинарите. 

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.11 2015 в 14:37

Такова падение още не съм очаквал! Цялата зелена площ на Мусагеница се планира да се застрои с блокчетата на Петър Диков и сие., а свряха църквата между паркинг и два високи блока - 8 и 14 етажен, а пред нея ужасния булевард Г.М.Димитров. В Капалъ чаршия ще е по просторно - тези хора как не ги срам да се нарекат християни. Оставка незабавно за кмета на Студентска и въпросния така наречен главен архитект на София. Врящият казан "оттатък" вече им е осигурен!

12.06 2015 в 09:41

Не знам дали някой вярва истински в религията още и за какъв дявол ни е притрябвала църква в квартала? Знам само, че няма велоалеи, паркоместата за автомобили не стигат, има само два входо-изхода. Маршрутките почнаха и те през квартала да минават. Бакшишите всеки ден запушват изхода от към Г-М-то, въпреки, че имат знак спирането забранено.

12.06 2015 в 08:32

В квартал "Лагера" пък ще има две нови игрища за петанк

- - -
А открита сцена за кючеци КОГА-А-ААААА?
Военна рампа и Овча купел не могат да чакат вече!