Нови фактури за парното, въвеждат код "Платец"

Последна промяна на 10 февруари 2016 в 15:05 6006 8

Следващите фактури за парното, които ще получат столичани, ще бъдат обновени. В тях с големи букви и на видно място ще пише има ли стари задължения клиентът, както и дали срещу него ще бъде заведено дело за неплатени сметки. Въвежда се и допълнителен код "Платец", освен номера на партидата. 

Това обяви шефът на СОС Елен Герджиков, след отчет на омбудсманите на "Топлофикация" София. Деян Дянков и Гергана Николова отправят тези две препоръки към дружеството, наред с още доста.

Код "Платец" ще бъде допълнение към партидния номер и ще дава възможност да не се губи връзка с потребителя, ако той продаде апартамента си например, но остане някоя неплатена на негово име сметка. За да подобри контактите си с клиентите "Топлофикация" София ще обновява базата си данни - с доброволното участие на гражданите, разбира се. Идеята е служители да не звънят на домашните телефони на потребителите, докато те са на работа, а да им изпратят sms, при каквато и да е необходимост. В компанията обаче сега разполагали предимно с номера на стационарни телефони. 

Третата промяна, която трябва да бъде гласувана от СОС, обаче е да се приеме юридическите услуги при дело за неплатена сметка до 1000 лв. да не могат да надвишават нейния размер. Сега юрисконсулти на дружеството, които се явяват по дела като негови защитници, взимат 300 лв. за сума до 1000 лв., а за над тази цифра - плюс процент от главницата. Искаме, ако дължите три лева, но "Топлофикация" не може да ви открие и по закон е длъжна да заведе дело, юридическите разноски да са също 3 лв., даде пример Герджиков. 

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.02 2016 в 06:26

САМО РОБИТЕ СИ МЪЛЧАТ

Какви "роби", бе, драги, кой избира депутатите, дето пишат законите? Кой избира СОС?

Селяндури прости, не гласувате, не ви ебе политиката и като ви нагънат - некой друг ви е крив.

Жалка, българска простотия.

10.02 2016 в 21:24

И кой точно закон задължава Топлофикация да заведе дело? Аз задължително водене на дела в правото не знам да има. В нашето може де...

10.02 2016 в 18:38

"Платец"по топлофикационному,звучи прекалено гордо и европейско.
Пишете на фактурите"Виновен до доказване на противното"-а то доказване на противното в БГ няма,това го учат в предучилищната.
Пишете"Топлозависим".Щото истинското"роб",не ви отърва.Пишете"Без право на помилване-ползва,не ползва,колко ползва,колко не-все едно,така вече е ваш Платец".
Плаща си чилякът-има няма,плаща."От глад умри,ама на топло,да не се вдървиш без време"-логото на Топлолъжация-София.

10.02 2016 в 16:29

А защо нарушават европейси директиви, кой може днес да те задължи да ползваш услуга, която не искаш?

10.02 2016 в 16:27

Защо нарушавате Европейска директива !!!!!!!!!!!!! КОй може да те задължи да ползваш услуга, която не искаш? САМО РОБИТЕ СИ МЪЛЧАТ

10.02 2016 в 16:13

Сега да плащаме и загубените пари на топлофикация в КТБ! Дано измрете всички

10.02 2016 в 15:53

Доста са напреднали. Интересно нямат ли лични данни на сключилите с топлофикация договори, че да не могат да кажат кой е платеца?

10.02 2016 в 15:23

Абе ясно е, че развод с тия боклуци НЯМА ДА ИМА.