Ново изискване за паркингите към метрото

Кучето с отделен билет, документи и намордник и в подземната железница

Последна промяна на 24 февруари 2018 в 09:04 7032 2

Паркингите към метрото ще се ползват безплатно или по-евтино само от шофьори, които действително пътуват с подземната железница. За да ползват преференциите, водачите трябва да станат пътници, които са се возили от една станция до друга и обратно за не по-малко от час в рамките на денонощие. 

Това предвижда новата наредба за градския транспорт, публикувана на сайта на СОС за обществено обсъждане. 

Тези, които паркират, но не пътуват с градски транспорт, ще плащат по лев на час. Според мотивите в наредбата в момента има хора, които използват паркингите като изгодна алтернатива на частните гаражи или паркинги. Срещу карта за метрото от 35 лева те оставят колата си през нощта за цена от 50 стотинки на час. Целта на промените е да се ограничи тази практика, тъй като преференциалното паркиране е стимул за пътуване с градския транспорт като част от битката с мръсния въздух и задръстванията в София. 

В новата наредба се уточнява, че кучета могат да пътуват и в метрото, при същите условия, както и в наземния транспорт: ако не създават опасност от причиняване на травма, увреждане и съответно не представляват заплаха за останалите пътници и не се поставят на седалките на превозното средство, като собственикът трябва да носи регистрационните документи на кучето, да го води на къс повод и с намордник. Домашният любимец пътува с отделен билет. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1006

2

Ilko Ilko

24.02 2018 в 11:16

Напълно адекватни мерки. Даже закъснели.

2873

1

zuljin

24.02 2018 в 09:17

Поредните НЕАДЕКВАТНИ мерки по МИЛИЦИОНЕРСКИ!!!
Ако тези паркинги на са 100% безплатни, забравете да се промени нещо!!!
НЕЩАСТНИЦИ, скоро и данък въздух ще ни събират!!!