НСО купува фарове и броня за чисто нов автомобил

Последна промяна на 04 октомври 2015 в 15:10 14098 19

НСО търси нови фарове и броня за чисто нов автомобил

Националната служба за охрана (НСО) търси броня, фарове и стопове за един от чисто новите луксозни автомобили, които бяха доставени в края на 2014 г., показва проверка на OFFNews.

Новопроизведената лимузина беше доставена след провеждането на обществена поръчка за близо 1 млн. лв. Тогава държавните гардове се сдобиха със седем чисто нови коли, всяко от които на стойност от 123.990 лв. с ДДС.

Близо година по-късно обаче, една от тези лимузини се нуждае от резервни части. Освен предна и задна броня, в документацията на обществената поръчка е посочено, че луксозното Ауди А8 се нуждае още от филтри: въздушен, маслен, горивен, филтър за климатик; спирачни дискове, предни и задни накладки, датчик за износване на накладки, чистачки, ляв и десен фар; ляв и десен стоп.

В отговор на запитване на OFFNews става ясно, че подмяната на частите не е свързана с гаранционното обслужване на автомобила и търсените части за подмяна не са дефектирали. На въпроса какво налага поръчването на резервни части за автомобил с номер на шасито: WAUZZZ4H7FN025343, от службата отговарят, че "експлоатационните разходи, сервизното обслужване и ремонти с авточасти, извън признатите за гаранционни, се извършват от НСО и за сметка на НСО". Според договора за доставката на новите возила, доставчикът поема ремонта единствено на дефектиралите резервни части.

Явно е, че конкретният случай не е такъв. Дали държавните гардове вече са успели да ударят една от новите коли, не става ясно с категоричност. Според МВР обаче шофьорите на службата са най-рисковите държавни служители на пътя. През 2013 година НСО имат най-много издадени фишове от всички автомобили в държавната администрация - 55 броя. През 2014 и 2015 година нарушенията спадат на 39 и съответно 26 (до юли месец). С това обаче НСО продължава да държи лидерството в първенството на държавната администрация по нарушения на пътя. 

За да отремонтира автопарка си, НСО ще извади близо половин млн. лв. за доставка на резервни части за 87 автомобила. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.10 2015 в 15:14

@evil-debil - ние си го задаваме, и отговора знаем, ами не сме ние правилните хора. Цацаратурата, Милиционерите и ДАНС трябва да си го задават, ама на тях не им се отдава нещо.....

06.10 2015 в 09:01

А някой задвал ли си е въпроса, защо митничар с 400 500 лева си строи дворци и кара А8?

Аналогия, нищо повече.

06.10 2015 в 07:16

Цената на А8 зависи от много работи. Всичко зависи от клиента, с какви екстри ще я поръча. Тези коли са с поръчки, не можеш да отидеш и хоп да си я купиш.

05.10 2015 в 23:59

Selqnin-a е прав. За т'ва ще да е!
@El.Com.
Не си застраховал скоро. Гонят те и пускат вратите, за да не видиш къде се слага джаджата, която поръчват от само 1 место в София. Застрахователят те праща при точно определен сервиз, с който работи. Ей, тия осмици много скъпи, бе! Идея си нямах по колко ги дават.

05.10 2015 в 09:31

Абе хората са решили да направят некой друг лев покрай смяната на консумативите. За к'во ще се занимават иначе :D

04.10 2015 в 21:11

@Иванка: :):):):) Искрено ме забавляваш, честно. Много ми е кеф жена да говори за коли.
Имобилайзера задължително го монтират на някои коли-на Х6,5 и 3 знам със сигурност че няма как да сключиш каско ако нямаш имобилайзер. Предполагам че и за Q 5 и 7 също е така.
Ако беше попитала,щяха да ти кажат къде е-тва е една малка черна кутийка-може да е на различни места сложена

А защо А8-еми това е НСО все пак, на подобен тип служби им трябват големи и мощни коли, не може да се охраняват президент,премиер (принципно говоря,принципно за институцията, не си мислете сега за Бацо и Росито) и прочее високопоставени политици с корси,голфове и киа рио например. Трябва да има няква представителност.

И не, както казах 120 000 лева за ново А8 с ДДС си е оферта отсекъде, това е кола която принципно върви 90-100 000 евро.

04.10 2015 в 20:39

Минко поставя валиден въпрос. Но по-валидно ще е да ги питаме защо купуват толкова скъпи автомобили??? Ако си ги плащат от джоба- да, но това са пари на данъкоплатеца! Каското на автомобил около 100 К лв е над 4000 лв. Водят ги и високорискови. Това го научаваш в последствие при застрахователя, който те принуждава да кихаш още за някаква джаджа за проследяване от София, дето не ти дават даже да видиш къде я монтират и всяка година й плащаш такса- поддръжка. Ако откажеш- няма Каско. Другият тънък момент е, да нямаш никакви клеймове, за да е евтино Каското. Представяте ли си, драги данъкоплатци, след тия огромни щети как застрахователите ще 'поощрят' следващата полица?! Да ви/ ни е честито!

@El Com.
Пак си прав, че не съм разбрала, нито питала. Бях им любим клиент- сядах си кротичко да чакам, без въпроси си подавах картата накрая. Ама ме изпуснаха за q3, че ми се падна един дебил за продавач и не можа да ми вземе парите. Абе, аз не обичам коли. Карам си колело и си ходя пеш. Просто ми е семейно задължение да купувам и поддържам по една на 5-7 години.

04.10 2015 в 17:28

тия коли нямат ли застраховка ?

04.10 2015 в 17:04

@Иванка: Не е бе човек тва дет си мислиш, тук под датчик се разбират едни джаджи с едни кабели и те си вървят заедно с накладките и се сменят заедно, не поотделно. Освен това струват малко, дватрийсе лева нещо такова.
Не са ти казали специално че са ти ги сменили,щото това се подразбира.

Иначе и мене ме дразнат,не е да са ми любимци некви НСО.

04.10 2015 в 16:57

El Commandante, големите идиотщини се почват от дреболии.