Павлова изиска Гърмен да намери жилища на ромите с незаконни къщи

Последна промяна на 15 юли 2015 в 17:59 3197 7

"Очаквам община Гърмен да представи график за извеждане и настаняване на обитателите на незаконните постройки в кв. „Кремиковци“ в други жилища. След като те се съгласят или откажат предложеното им настаняване, ще може поетапно да се пристъпи към премахване на обектите, за които има издадени заповеди", заяви Лиляна Павлова.

Досега от 124 незаконни къщи са бутнати 8, от които 4 доброволно.

Тя информира, че за 750 души в кв. „Кремиковци“ има издадена адресна регистрация на земеделски неурегулиран имот общинска собственост. За да се разреши проблемът, общината трябва да инициира предложение към общинския съвет за промяна на предназначението на тази земя и да я урегулира. След това на желаещите ще се предостави възможността за закупят отстъпено право на строеж и да си построят жилища при спазване на изискванията на закона.

Павлова обаче бе категорична, че няма да се променя законът така, че да могат да бъдат узаконявани незаконни постройки.

"При последната предоставена възможност за издаване на удостоверения за търпимост на такива не са подадени заявления, включително и за намиращи се в община Гърмен", каза още тя.

Предстои общински сгради да бъдат предоставени под наем на ромите, за да живеят в тях, както и възможност за изграждане на законни домове.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.07 2015 в 08:43

А защо СОФИЯ не намери дом на просяците и бездомници, които обикалят улиците на столицата? Те също нямат дом. От къде на къде министър ще се намесва в решения на местната власт? От къде на къде ще се привилегирова определен етнос ( малцинство) за сметка на българския народ. ОСТАВКА СВИНЬО ДЕБЕЛА

15.07 2015 в 19:29

На мангалите да им даваме къщи и помощи,
Арабелите "бежанци" излизат по над 1000лв на месец на човек.
Да плащаме на византийците заемите.
Е па писна ми от тая скапана държава.
Деба и боклуците, които ни управляват.

15.07 2015 в 19:00

Ало-о-о-о, ОФФнюз, защо сменихте снимката? Сигурно от "Америка за България" са ви издърпали ушите, че не е "политически коректна". Дупедавци!

15.07 2015 в 18:41

Държавата показа пълното си безсилие. Министърката дори не искам да я коментирам пред реален проблем си заравя главата в пясъка. Нормално е когато месната власт е безсилна държавата да се намеси. Пълна безстопанственост , затова и никой няма да иска да инвестира , заради това и никой няма да иска да си плаща данъците.

15.07 2015 в 18:35

това с подмяната на снимката не ви прави чест, кат сте я из""" оставете я

15.07 2015 в 18:14

"Павлова ИЗИСКА Гърмен да намери жилища на ромите с незаконни къщи". Коя е тая да се меси в общинските работи та и да "изисква". Може би мисли, че като и е по-голям гъзЪ от на кметицата може да си прави каквото иска. Проблема не е по силите и. Не е като да се снимаш, "инспектираща" магистралите (с многократни дубъли, докато се хареса) и режеща ленти на заводи дето други са ги построили.

15.07 2015 в 18:09

Баси снимката и нема коментари!
После само само некой да каже че сме с етически предразсъдаци или ксенофоби!!!