Певицата Тита: Баща ми е прекрасен, невинен е

Последна промяна на 13 март 2019 в 17:36 3679 0

Изпълнителката Тита защити баща си Милен Пенчев, шеф на НОИ - Силистра, след като беше арестуван за източване на пари от държавния бюджет.

Според прокуратурата Пенчев е подбирал кои лица да получават високи пенсии и е уреждал издаването на фалшиви документи за трудов стаж с абревиатурата СМЧ - "Силно мой човек – Пенчев".

Певицата твърди, че баща ѝ е невинен и лично той е подавал сигнали за корупция към прокуратурата. Ето какво написа Тита във Facebook:

"По повод на всичко, което се изписа по мой адрес и по адреса на моето семейство през последните няколко дни, мисля, че е време и аз да изразя своята позиция.

Първо, не мисля, че е редно медиите да замесват моето име с това на баща ми с цел сензация!

Второ аз и всички негови близки сме озадачени как човек, който е подавал сигнали към прокуратурата за извършена престъпна дейност от трети лица, е задържан именно за това? Искрено се надявам, че прокуратурата ще вложи същото усърдие в разследването на хората и обстоятелствата, посочени в сигналите от баща ми, за да се разбере обективната истина.

От моя страна и от страната на всички хора в града, които го познават и знаят, що за човек е, той има цялата подкрепа и уважение. Образован човек, изградил чисто и достойно име през годините, човек с позиция, характер, воля за живот и справедливост. И най-вече прекрасен баща! Силно се надявам истината за един невинен човек да се разбере в най-скоро време и тогава медиите отново така “шумно” да я отразят."