Пловдивчани със забрана да отварят прозорците си по време на откриването на "Пловдив 2019"

Последна промяна на 10 януари 2019 в 11:57 3836 1

Живеещите в близост до сцената - кула, на която ще се състои официалното откриване на "Пловдив 2019" няма да могат да гледат церемонията от терасите си.

Съобщение от IV РПУ - Пловдив гласи: "задължават всички живущи да затворят прозорците и вратите на терасите с изглед към булеварда."

Не трябва да има лица по терасите и прозорците, забранява се снимането с фотоапарати със светкавици, нареждат още от полицията.

Това са само част от строгите охранителни мерки, които ще бъдат в сила за периода 11 -13 януари в Пловдив.

Директорът на пловдивската полиция Атанас Илков обясни, че за откриването се очакват около 30 000 души, които ще бъдат разположени на 4 основни точки – от двете страни на сцената по продължение на бул. „Цар Борис III Обединител” покрай платформите, от северната страна на Пощата до Руската книжарница, откъдето има перфектна видимост към екраните и сцената, както и по бул. „Княгиня Мария Луиза” до църквата „Света Петка”.

Към местата ще се влиза през 23 контролно-пропускателни пункта. Жандармерия, специални сили и специализирани отряди за борба с тероризма ще са в екипите, които ще проверяват всички, които искат да бъдат публика на събитието.

Няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние, носещи огнестрелни оръжия и други опасни за здравето и живота предмети, както и пиротехнически средства.

Със заповед на кмета Иван Тотев се забранява използването на дронове преди, по време и след официалното откриване на 12 януари. 

На 12 януари, от 12 часа до края на съпътстващите откриващия спектакъл културни събития, се въвежда следната временна организация на движението:

- Спира се преминаването на автомобили по цялото протежение на бул. „Цар Борис III Обединител”, от кръстовището с бул. „Христо Ботев” до кръстовището с бел. „Шести септември”;

- От Старинен Пловдив и квартал Капана автомобилет ще излизат през ул. „Фредерик Жулио Кюри” към бул. „Шести септември”;

- Спира се движението на автомобили по ул. „Патриарх Евтимий”, източно и западно от бул. „Цар Борис III Обединител”;

- Ограничава се достъпът към бул. „Цар Борис III Обединител” от ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Цанко Дюстабанов”;

- Няма да се допуска паркиране на автомобили по ул. „Иван Вазов” – от кръстовището с ул. Авксентий Велешки” до кръстовището с ул. „Цар Асен”; ул. „Цар Асен” до кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов”; ул. Д-р Г. М. Димитров” – от кръстовището с ул. „Цар Асен” до кръстовището с ул. Крали Марко”; ул. „Крали Марко”.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1368

1

Emigirl

10.01 2019 в 15:09

ДОбре че не е лятно време :Д