Полицаите: Влизаме в Университета само до тоалетна

Владимир Йончев Последна промяна на 13 ноември 2013 в 14:39 3891 11

Полиция влезе във ФЖМК. Снимка: NOрешарски
Полиция влезе във ФЖМК. Снимка: NOрешарски

 

Влизаме само до тоалетна в сградата на ФЖМК, обясниха полицаите пред наш репортер, заснел снимката на униформен служител на МВР из коридорите на факултета по журналистика.

По закон университетите в България са автономни и на територията им при никакви обстоятелства не може да стъпва полицай.

Пред репортерите полицаите, които отказаха да се представят, най-напред увъртаха, че служителите на реда са били в университета не в служебно, а в лично качество.

На въпроса какво е това лично качество в униформа и работно време, те отговориха, че и един лекар на Бърза помощ може да се окаже по средата на деня някъде с бяла престилка и в работно време някъде без това да му е работа.

Малко по-късно наш репортер засече нова група полицаи в коридорите на ФЖМК, които чистосърдечно си признаха, че отиват до тоалетната.

Цяла сутрин полицаите проверяваха документите на студентите, влизащи в сградата на факултета. Други пък бяха насядали на пейките в двора, който също е академична територия, забранена за полиция.

Въпреки многото очевидци, на въпрос на OFFNews СДВР заяви, че не прави проверки във ФЖМК, а малко по-късно изтегли и полицаите от двора на факултета.

Подобно нарушаване на академичната автономия имаше на два пъти и вчера.

Най-напред голяма група полицаи стояха в двора на Художествената академия. По непотвърдени данни именно оттам са се измъкнали някои от по-неизвестните депутати на Атака и БСП по време на обсадата на парламента. След запитване на OFFNews до полицията, униформените бяха изтеглени, а ректорът на Художествената академия заяви, че не им е давал разрешение.

Късно вечерта пък полицаи застанаха на стълбите на Ректората. След бурната реакция на преподавателите, те отдръпнаха кордона, но въпреки това двама души с щитове, останаха още час на стълбите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.11 2013 в 01:10

Да помолят някой студент да ги ескортира. Ма да ходят да си пикаят на парламента бе, и без друго тия дни като го палнат хората, после с урина ще гасим комунистическите овъглени трупове.

16.11 2013 в 01:08

КУРектора умря от инфаркт, след като получи отговор на въпроса: "Ханку къде са студентите бе??? хахаха" Поля ще умре от свръх доза кокаин - то това е риск за всички в централата на фатака, откакто болен го излъгаха, че от кока не се умира.

16.11 2013 в 01:06

Квиченето е прийом на вашия приятел Пееф. Мамин прасчо. Политическата агитация е забранена, затова лично аз съм ходил да гоня комунягите дето искаха да контра-окупират ректората и да го оцветяват червен.

14.11 2013 в 16:36

що не им осигурят химическа тоалетна

13.11 2013 в 19:30

И политическата дейност във ВУЗ е забранена, що не квичите и за това?

13.11 2013 в 15:50

Българската полиция ясно заявява: "Да ви пикаем на университета". ;-))))))))))))))))

13.11 2013 в 15:50

Ще пикаете в двора бе. Като у вазе си...

13.11 2013 в 15:45

полицаите се изпон...сраха навред из университетите....

13.11 2013 в 15:32

Чакам КУРЕктора и Польо да се изходя...изкажат по темата, като задължително засегнат законността на милиционерските дейности в университета.