Преподавателската подкрепа расте - над 400 подписа "за" студентите

Последна промяна на 30 октомври 2013 в 13:15 3515 19

Подписка на преподаватели, подкрепящи студентите, окупирали СУ. Снимка: Сергей Антонов
Подписка на преподаватели, подкрепящи студентите, окупирали СУ. Снимка: Сергей Антонов

 

Над 400 преподаватели са се присъединили към подписката, с която подкрепят студентите си, които започнаха университетските окупации от Ректората на Софийския университет.

Въпреки спорното решение на Академическия съвет на СУ подкрепата на преподавателите се разраства все повече и повече. Във въпросното решение Съветът хем им казва, че ръководството на СУ ги подкрепя, хем ги призовава да спрат окупацията, 

Увеличават се и окупираните аудитории, акции има във все повече университети.

Тази сутрин и на входа на Стопанският факултет на СУ бе сложен плакат с надпис "Окупация".

УНСС и НАТФИЗ се включват все по-активно в окупациите. От днес протестни действия има и в Стопанската академия в Свищов.

Противниците на протестите, в лицето на ректори и политици, демонстрират все по-явно неодобрението си. Заплахи и ултиматуми са чули студентите в НАТФИЗ от собствения си ректор и преподаватели. Ректорът на УНСС директно прикани студентите, на които не им харесва, да емигрират. Депутати от БСП ги обвиняват в политическа дейност. Същите подбуждат или направо осъществяват и към контрадействия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.10 2013 в 05:55

ХА-ха, шегаджия, така ни броехте вие по манифестации, и да ти кажа честно едното " W" ти е напълно излишно!

31.10 2013 в 05:50

А стига бре,май-ор бъл-кан-ски, а узапти се .......,не чети, уф забравих, за к'во ползваш пресата... Урко децата не знаят на кой викахме........,ама ти си голям.....,и забравяш.....,имаше рублика "България-дела и документи",а сега "История БГ", гедкай..........,няма да то доде вповечи

30.10 2013 в 20:46

Браво, г-н Станков! Най-накрая някой да даде някаква структура на ситуацията. И вместо да се вие като линейки срещу вече започнал процес по-добре е да се замислим какво показва той и какво може жа да стане, не е сега момента да се направи за в бъдеще. Това е все едно да се вие срещу авария в АЕЦ - ама как можа да стане, не трябваше в тоя момент, вие сте виновни, не вие сте виновни, строителите от преди 50 години са виновни...а радиацията си изтича, пораженията нарастват.

30.10 2013 в 20:24

Студентите НЕ ПРАВЯТ ОКУПАЦИЯ, а са в ОКУПАЦИОННА СТАЧКА на учебните си места! Нека не влизаме в манипулативния тон на Пеевите медии. СТУДЕНТИТЕ СА В ОКУПАЦИОННА СТАЧКА!
Извинявайте, но се налага да направя това уточнение. Не всеки е учил за модели на гражданско участие.
Има няколко прага, подредени от най-слабо до най-силно екстремните форми на неинституционално политическо участие:
1. първия бележи прехода от институционална към неинституционална политика;
2. извършва се преход от ниско конфронтационите неинституционални форми на събиране на подписи и издигане на лозунги към форми, основани на директно действие като бойкота.;
3. неинституционално участие вкл. незаконни, но все още мирни форми като стачки мирни окупации на сгради;
4. този праг е свързан с прехода към насилствени действия като разрушения на собственост и побой.
След него вече се преминава към гражданска война.
Нарастването на неинституционалното полит. участие поражда у някои политици опасения за стабилността на модерната демокрация. Употребата на насилие в демократичната с-ма говори за неспособността й да поеме възникващите политически интереси и да ги реши ефективно. Колкото повече една полит. с-ма може да преодолява социални катаклизми, толкова по-ефективна е демокрацията.

30.10 2013 в 16:45

Фекалната?

30.10 2013 в 16:42

"Повечето българи очевидно не продкрепят тези форми". Единствената истина за този цитат е: Има правописна грешка.

30.10 2013 в 16:40

Ех Балкански??! Факта, че се храниш от оплюване не ти дава право да ръсиш мозък и да обиждаш наред. Като няма какво да кажеш помълчи умно. Ама за това не плащаш.

30.10 2013 в 16:07

Хахаха, сладур, Матросов на амбразурата, даваййй, защитавай...

30.10 2013 в 15:33

Абе същото като с партизаните 1944 г. На 8-9 септември били около 60 лица, във Работническо Дело обаче ги писали 600, и накрая го докарали до 600 000 хиляди. Тия са същите. СТъкмистика и фалшификация. Типични млади комунета.

30.10 2013 в 15:19

е ти па като да се скъса от оргиналност нещастник