При спецакция във Варна полицията задържа 11 души и 27 гр. кокаин

Последна промяна на 15 октомври 2016 в 14:51 7591 1

При спецакция във Варна полицията задържа 11 души и 27 гр. кокаин

По време на специализирана полицейска операция на територията на Варна, реализирана съвместно от служители на отдел „Криминална полиция” и териториалното звено на ГД „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) при ОДМВР - Варна , са извършени проверки на различни адреси в града.

В рамките на акцията са иззети 27.51 гр. кокаин, 3.81 гр. амфетамин, 5.37 гр. марихуана, 3 бр. електронни везни. Иззети са също различни документи, свързани с престъпната дейност, и крупна сума пари.

Задържани са общо 11 души – 8 мъже и 3 жени, извършващи престъпления, свързани с разпространение на наркотици и проституция.

Окръжната прокуратура във Варна задържа за срок до 72 часа трима от задържаните по обвинения за разпространение на кокаин. В ареста са Александър Б, Катерин К. и Росен В. В тримата мъже и в домовете им бяха намерени и иззети кокаин, амфетамини, марихуана и електронни везни. 

Задържаните са осъждани за различни престъпления. След изтичане на срока на предварителното задържане Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянни мерки за неотклонение „Задържане под стража“.