Протест пред парламента срещу модела "КОЙ" заради КТБ

Последна промяна на 30 октомври 2014 в 09:05 23783 35

Протест срещу възстановяване на модела "КОЙ" беше организиран в социалната мрежа. Той е планиран за 31 октомври от 18.30 часа пред парламента.

В групата се обяснява, че става въпрос за национален протест "срещу проекта за решение на ДПС и ГЕРБ за узаконяване на беззаконието и наливане на народни пари в КТБ". 

Проектът ангажира парламента "в срок до 6 ноември да приеме промени в Закона за кредитните институции, които да задължат БНБ да предприема действия по оздравяването на банките, когато собственият им капитал стане отрицателна величина".

Така повече не може! Наше гражданско право и дълг е да се защитим от произвола. НИЕ можем да разградим модела КОЙ. НИЕ срещу КОЙ. Гражданите срещу Мафията, пишат администраторите на фейсбук страницата.

В призива се казва още:

Протестът от лятото на 2013 демаскира модела КОЙ. Сега трябва да изтръгнем държавата от него. Продължителни и настойчиви усилия са нужни от хората в институциите, от гражданите, от всеки, който иска бъдеще тук. Искаме незабавен отвод на проекта на ДПС, подкрепен от ГЕРБ! Настояваме за бързо публично оповестяване на имената на кредитополучателите от КТБ! Искаме съд за виновните за кражбата на 4,5 милиарда лева! Излезте и кажете "Стига!" без страх и съображения. За да можем да гледаме децата си в очите.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.10 2014 в 18:00

Няколко цитата на Джеферсън, които са валидни за текущата ситуация в България.

„С демокрацията е свършено, когато започнете да отнемате от хората, които искат да работят, за да го давате на тези, които не искат да работят.“

„Да насилваш човек да плаща с данъците си за разпространението и приложението на идеи, в които той не вярва или ненавижда, е престъпление (грях) и тирания.“

30.10 2014 в 17:19

Кой средноинтелигентен човек ще организира протест срещу КОЙ и ще подкрепя БНБ, която е явен проводник на модела КОЙ? Има си законови процедури, които трябва да се направят от БНБ преди да се фалира банката - това са опитите за нейното оздравяване. Ако държавата стабилизира банката, няма да може толкова лесно да се придобият активите от различни предприятия на фалиралата банка. Протестиращите срещу КОЙ, всъщност стоят зад КОЙ по този начин

30.10 2014 в 16:32

http://frognews.bg/news_79239/Dokladat-za-KTB-e-mokra-porachka-plache-za-prokuror!/

30.10 2014 в 15:40

@SDG

Аз съм икономист.

Харесва ми това, което казваш. Ако това беше нормална, работеща банка (примерно ако ПИБ беше в тази ситуация) щях да се съглася с теб. За жалост развитието на КТБ го следя с интерес от 2007 година.

Това не е банка, а финансова пирамида (поради липса на точен термин ипозлвам този). Единственото нещо, с което бих сравнил банката КТБ е енергийната компания Enron (http://en.wikipedia.org/wiki/Enron) също известна като една от най-големите разкрити финансови измами в световната история.

30.10 2014 в 15:20

ALEX:
Нали се сещаш,че ако фалират банката,ще разплатят дребните пари до 100 хил евро,а апетитните имоти и предприятия и други активи ще бъдат купени на безценица от акулите които я фалираха тази банка.
Аз не съм икономист,но като всеки средно статистически мислещ човек,разбирам,че едни хора неистово желаят да придобият собственост от банката без пари.Не го ли разбирате?А ако държавата одържави банката и в последствие я стабилизира,ще я продаде в последствие за много повече пари,отколкото ще загубят сега хората и държавата.Защото в банката има средства на държавни предприятия,които може да фалират без тези средства които е загубят.Ами частните предприятия които имат блокирани сметки,ами те имат работници,и тях ли сте готови да ликвидирате с банката?мисля че загубата с ликвидирането на банката,ще е много по голяма,отколкото да се оздрави и одържави.

30.10 2014 в 14:37

Бившият протестиращ, "милионите" на Костов вчера бяха 1 (срещу скромните 80 на Гоце), днес си ги изкарал 100. Не е достатъчно! Не се връщай тук, преди да си ги докарал поне до 10 милиарда.

30.10 2014 в 14:28

@SDG, не, не може. КТБ трябва да бъде обявена в несъстоятелност и да се изреже от българската икономика като огромния, болезнен, ненужен цирей, който е.

30.10 2014 в 14:18

ПРОКОПИ ЧИПОНОСКО КОЛКО ИМ ПЛАТИХТЕ ТОЯ ПЪТ НА ПЛАТЕНАТА МРЕЖА ?

30.10 2014 в 14:17

От прочетеното в статията,разбирам че едни интереси,искат да придобият активите на банка КТБ за жълти стотинки.Все пак има доста апетитни предприятия които са закупени от банката,и ако я фалират,ще бъдет продадени за без пари.за това ли искат някой определени кръгове да се протестира?Не е ли по добре да се одържави банката и да се оздрави,та тези предприятия да стана държавни?
Що за мислене имат някой хора?Значи ще подаряваме още предприятия на бандитите,така ли?!