Протест в столичен квартал заради забавено саниране

Последна промяна на 26 януари 2020 в 18:37 1257 0

Снимка Архив

Жителите на 4 големи жилищни блока в столичния квартал "Младост 4" протестираха заради бавещо се саниране на сградите. Въпреки че процедурите са приключили и са избрани фирмите, които ще извършат ремонтните работи, санирането не е започнало, съобщава БНР.

Жителите на блоковете 451, 457, 220 и 213 настояват кметът на район "Младост" да приключи процедурата за саниране на блоковете и избраните изпълнители да започнат работа.

Процедурата е започната още преди пет години, а още нищо не е направено, казват те:

„Решението на кмета е, че не е започнат или че не е видял някакви подписи не е точно така, защото той е бил точно от тази администрация предишните четири години“.

„Всичко е въпрос на добра воля. Ако няма реакция, ще отидем към малко по-сериозни законови действия“.

„Ще сезираме съответните органи, има правомощия Столичната община, МРРБ, в крайна сметка правомощия има и прокуратурата“.

В писмо до медиите районният кмет на „Младост“ архитект Стефан Стефанов заявява, че обществената поръчка за саниране на блоковете не е приключила.

Назначената от него комисия за разглеждане на офертите се очаква да приключи работа до 13 март, когато изтича удълженият едномесечен срок, поискана от председателя на комисията на тази поръчка.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !