Пускат парното в София

Последна промяна на 20 октомври 2015 в 07:31 1960 2

От днес "Топлофикация София" започва да пуска поетапно парното. Първо ще бъдат отоплени болниците, детските градини и училищата, след това жилищата, а най-накрая административните и обществените сгради.

От столичната "Топлофикация" напомнят на клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението. Потребителите трябва да проверят и уредите си за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва да се обърнат към фирмата си за дялово разпределение.

Необходимо е да се приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

Ако има потребители, които не желаят парното им да бъде пуснато все още, те трябва да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано от общото събрание на етажната собственост решение за това.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.10 2015 в 19:29

Гледам пак компетентни мнения....Това , че парното е парно не означава , че по тръбите шурти пара...Топлата вода използвана за подгряването на жилищните инсталации БИ ТРЯБВАЛО да е отпаден продукт на ТЕЦ-овете , които изначално са предвидени за производство на ел.енергия(ТЕЦ-топло ЕЛЕКТРИЧЕСКА централа),което пък би трябвало осезаемо да снижава себестойността на топлоенергията(АЕЦ-а подгрява....Дунава).Защо това не се случва....е въпрос който е добре да бъде зададен на съответните органи(от мутроолигархията).Трето-като се има предвид , че в София няма изградена газопреносна система , нито пък локални инсталации на газ(а това също се включва в себестойността на "парното") + настоящата цена на природния газ(отново въпрос към мутроолигархията) веднага възниква резонния въпрос-колко ли би струвала в крайна сметка цялата гимнастика....май доста повече....иначе вече много софиянци да са го направили(така де-нищо,че всички софиянци сме от село , ама доматите не ги ядеме с колците)!
ПП.Отделен въпрос е какво би се случило ако в един красив момент разкопаят целия град за да се изгради газопреносна система(тва не ти е Сунсурлево с пет къщи и една главна улица).Да предположа ли-ВОЙНА!

20.10 2015 в 18:07

Очаква се "пускането" да приключи около 21.06.2016г.
След това започват поетапно спиране до около Коледа.

Това парно е абсолютен идиотизъм. Да закараш пара/топла вода от единият край на града до другия и да оакваш ефтина услуга е кретенизъм. Топлинните загуби само по преноса са сигурно 50%.
Колко по-елементарно е всака сграда да си има собственно парно на природен газ както е по белият свят.