Само 2 от 149 ученици в Ихтиман са взели матурите

Последна промяна на 10 юни 2015 в 20:58 6026 14

Професионалната гимназия „Васил Левски“ в Ихтиман.

Само 2 от общо 149 явили се на матурите след 12 клас ученици в професионалната гимназия "Васил Левски" в Ихтиман са си взели и двете матури, съобщи bTV.

14 младежи пък са преминали едната матура, което значи, че средната оценка на матурите за училището е слаб 2.

На изпитите се явяват и баща и син, от които само единият минава - бащата, който е бил в самостоятелна форма на обучение.

"С тия знания, където съм учил едно време по български и история, изкарах изпитите. Гледам тоя не пише, оня не пише. Викам си - „Тия деца защо не пишат?“, а те не знаят. Може би са чакали пищови", смята бащата. Предстои синът му да се яви на поправка иначе няма да вземе диплома за завършено средно образование.

Масовите двойки се дължат на затегнатия контрол на изпитите тази година, при който бяха преглеждани камерите от стаите по време на матурите.

Инспектори на МОН са установили редица нарушения при записите от видеонаблюдението, като част от тях липсват. Директорът на учебното заведение обаче в момента е в отпуска и не може да каже къде са те.


За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.06 2015 в 18:14

В това училище не се учи , учебен процес няма ,ученици няма,документите се нагласяват и всичко е ОК.
Регионалният инспекторат също помага на директорката, предупреждават я за проверки. А тя се чуди как да източва училището с измислени ремонти и фалшиви фактури за материали, Съпругът на директорката е постоянно в училището, ремонтира, краде, изнася вечер с камиони инвентар, трактори и материали, Не знам защо Държавата спи след като са сезирани толкова институции.
Самата директорка Г. Йорданова си е осигурила защита от уволнение 90% ТЕЛК с раково заболяване без изобщо да е болна и да е отсъствала по болест. Взима болнични за да се крие от проверяващи органи. Няма ли кой да я уволни?!

11.06 2015 в 11:26

Даскал Пенчо, ти колко деца имаш?

11.06 2015 в 10:21

направете един тест на преподавателите, за да проверите и тяхното ниво. Обзалагам се, че е съответстващо на това на учениците.
Учениците са неграмотни, защото учителите са неграмотни, защото политиците са неграмотни, некадърни и крадливи, защото избирателят е награмотен.
Кофти порочен кръг, а?
А общото между всички, освен неграмотността е бедността.
Как да задържиш читав даскал за 300 лв. заплата?
Никак!
Как да му платиш повече пари като ги нямаш?
Никак!
Изводът: печелете повече пари, гласувайте за политици не според сините им очи, а за ония, които имат разбиране и биха работили за по-добра бизнес среда и за работеща съдебна система.
Без разбирането, че това са двете неща, които представляват основата на правенето на пари, всеобщата мизерия ще продължи да бъде гарантирана като за нея не трябва да виним други, а себе си.

11.06 2015 в 09:38

А реформата... недей. Няма смисъл.

11.06 2015 в 09:36

Значи си открил работещ вариант при подбор за себе си. Щом те устройва и резултатите те задоволяват, ок.

11.06 2015 в 09:22

Кънчо, всяка работа изисква минимум интелект, дори овчарлъка. По-възрастните кандидати /над 40 / обикновенно минават този тест, тези около 30-те почти винаги се провалят.
На това аз му викам " успешна реформа".

11.06 2015 в 08:50

F1, зависи все пак за каква работа кандидатстват тия хора при теб.
На един хлебар "си-ви" му не требва. Въпреки, че и той трябва да е достатъчно възпитан, за да знае че не трябва да има с неизрязани нокти на работа и да си мие ръцете след посещаване на тоалетната.

11.06 2015 в 08:39

Преди две години въведох неофициален "тест за грамотност" на кандидатите за работа. На всеки кандидат давам молив и бял лист и ги моля саморъчно да си напишат автобиографията. От десет кандидати петима почват да гризат молива и след 5 минути си тръгват без да са написали и дума, други 4 почсат да пишат нещо, като изкривяват редовете /доколкото ги има/ на дъга, за граматика да не говорим. Все още от време на време се намира един, които може да пише почти грамотно.С другите не си губя времето, след ден-два ги информирам, че работното място вече е заето.
Трагедия. Капиталът на нацията са образованите хора. Ние сме безкрайно бедни.

11.06 2015 в 06:36Държава на абсурдите. Щом като великите ни депутати няколко месеца ни занимаваха/ преди известно време/ с това "законно ли е да се гласува с чужди карти" , за какво повече да си говорим?
Политиците ни въобще не се интересуват от проблемите на обществото. Мислят единствено как повече да откраднат те и покровителите им и да си купят имоти в уредените западни страни.

11.06 2015 в 05:35

ГЕНЕТИЧЕСКИ РОМИТЕ ЖИВЕЯТ С 10 ГОДИНИ ПО МАЛКО ОТ БЬЛГАРИТЕ.ПИКЬТ НА УМИРАЧКАТА ПРИ ТЯХ Е МЕЖДУ 40-50 ГОДИНИ ,ПРИ БЬЛГАРИТЕ Е МЕЖДУ 50-60 ГОДИНИ.ЗАПОЧВАТ ДА ПРАВЯТ РЕАЛЕН СЕКС ОЩЕ НА 10-12 ГОДИНИ.ПИША ГИ ТЕЗИ ФАКТИ ,ЗА ДА СЕ ПОМИСЛИ И ПРЕЦЕНИ ДАЛИ РОМИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА ТРЬГВАТ НА УЧИЛИЩЕ ПО РАНО ДА КАЖЕМ НА 5 ГОДИНИ.