Съпругата на вицепремиера Дончев: Габровци искат града си чист от придошлите цигани

Последна промяна на 12 април 2019 в 09:21 8578 3

Снимка Личен профил на Светлана Дончева във Фейсбук

"Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани. Те недоволстват от тяхното присъствие, начин на поведение, навици и култура. Не разбират как циганите буквално нахлуха в града през последните няколко години."

Това коментира във фейсбук профила си съпругата на вицепремиера Томислав Дончев - Светлана, по повод размириците в Габрово. Напрежението избухна, след като продавач в града бе нападнат от трима роми. Наложи се да бъде изпратена жандармерия, за да се предотвратят сблъсъци.

"Те (жителите - б.р.) искат да видят решителни мерки от страна на властта по отношение на контрола върху тази група, която не желае да се впише в установените порядки на града. Искат спокойно да се грижат за децата си, без да бъдат притеснявани от тумби мургави младежи, които са решили да пият бира по детските площадки. Искат да почиват на спокойствие в домовете си, без да чуват чалга с децибели до небето. Искат да влизат спокойни в магазините на града и да не бъдат нападани от пияни или дрогирани цигани. Искат справедливост, искат ред, искат достоен живот! Заслужават го! Заслужават и много повече! Защото Габрово е от градовете-перли на България. Тук, модерният градски живот е прекрасно съчетан с уюта, красотата и топлината на малкия град. Място - мечта за всеки, който жадува да избяга от убийственото забързано ежедневие на столицата и другите големи градове. Място - мечта за всяко семейство, което иска децата му да дишат чист въздух, а планината е на крачка разстояние. Габрово е град на предприемчиви и трудолюбиви българи. Нека остане такъв!", пише още Светлана Дончева.

Съпругата на вицепремиера не за пръв път взема публично отношение по темата за ромското малцинство.

"Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!", написа тя през юни миналата година. Тогава тя бе остро критикувана за коментара си. "Това, че съм обвързана семейно с един от вицепремиерите на България не означава, че трябва да си запуша устата и да нямам право на свободно изразяване на това, което мисля. Аз съм независима личност и нямам никакво намерение да спазвам някакъв измислен остарял и ненужен етикет", обяви Дончева. "Ще се разгранича от Светлана, когато се разведа с нея", каза на свой ред Томислав Дончев.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5021

3

aviatora

12.04 2019 в 11:50

България не иска Организираната престъпна група ГЕРБ .

1035

2

Косьо Генчев

12.04 2019 в 10:52

Съжалявам ги тия от ГЕРБ.
Главният разбойник се блъска като побъркан от страх "тигър" в клетка. Аналогията - от "Бистришките тигри". Освен, че е побъркан от страх, вече е и "люто ранен". Очи тъмнеят, глава се люшка, а уста Му проклина всички, и своите и чуждите.
Томислав се "натресе" вчера в центъра на протеста в Габрово. И видя с очите си, и чу с ушите си "народната любов".
Видя изтрещЕли от неправди и несгоди хора пред себе си и май, макар и габровец, видя, че не е един от тях.
Много скоро ще видят всички от ГЕРБ, че не са едни от нас!

1000

1

Martin Milev

12.04 2019 в 10:04

Всички искаме България без цигани, но се правим на много толерантни. Всъщност няма народ, който да иска да живее заедно с тези паразити.