Следващ протест на полицията - в четвъртък

Протестиращите към Горанов: Как очаквате да изхранваме децата ни?

Последна промяна на 08 ноември 2015 в 15:56 3721 9

Протестиращите против орязването на полицейските обезщетения са получили официално разрешение да протестират отново в четвъртък - 12 ноември, когато промените в бюджета ще бъдат разгледани в комисията по икономика и туризъм към парламента.

Следващият полицейски протест ще се проведе отново пред сградата на Народното събрание от 13:00 до 20:00 часа.

Днес на жълтите павета от 13:00 излязоха на протест полицаи и пожарникари от цялата страна. Бяха дошли хора от Варна, Добрич, Габрово, Пловдив и др.

Освен че искат готвените промени в държавния бюджет да не се реализират, тъй като ще намалее размера на обезщетенията им, полицаите искат и оставките на министрите Владислав Горанов и Румяна Бъчварова.

Един от говорилите на днешния протест припомни старо изказване на Горанов, според което той напуснал НС, защото 2000 лева заплата не били достатъчни за изхранването на децата му. "Как тогава министър Горанов очаква ние да изхранваме нашите деца с 800 лева заплата?", реторично попита ораторът.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.11 2015 в 10:53

Искам да напусна полицията. Трабва ли да пусна молба до БСП,БКП... А после .е.. е НА КЪДЕ БЕ.е....е...?

13.11 2015 в 10:49

Искам да напусна полицията. Трабва ли да пусна молба до БСП,БКП... А после .е.. е НА КЪДЕ БЕ.е....е...?

08.11 2015 в 22:24

За мен е липса на далновидност изказването на мнения от типа
"Еми те нищо не вършат, за какво ги взимат тия пари".
Вярно е, системата работи зле, ако изобщо работи, но смятате ли, че полицайте ще се юрнат да си ги заслужат? Първото, което ще се случи е драстичен скок в нивата на корупция на всички ешелони. Следващото- тотална безинициативност и демотивация за работа. И последно- обедняване откъм кадри, първо способни и кадърни, а после и каквито и да е било други.
Ако властимащите искаха да правят реформа щяха да повишат изискванията към капацитета на кадрите,като знания и умения в нужните области и да работят за по-голяма мотивация (не финансова, а материална и чисто легална. На този етап полицайте, дори и на служба, не са по-защитени от закона от всеки друг, а не трябва да е така).
Ако масата от кадри е финансово добре обезпечена, работи в поне приемливи условия на труд, и знае, че няма да си загуби работата заради някой идиот ( визирам многото сличаи с един непосочен депутат), и като последно се е трудила и учила, за да заслужи правото да го работи това, според мен ефективността на системата ще скочи.
В този момент просто за пореден път прилагат старото "
Разделяй и владей" на гърба на народа.

08.11 2015 в 20:11

Какви полицаи са тези, които не могат и 2 шамара да шибнат на престъпника Волен Сидеров ?

08.11 2015 в 17:23

Най-интересното е как всички вестници гракнаха срещу куките! Такова единодушие изведнъж! Истината е, че Боце загря гащите заради протестите. Той пак се уреди с финансов министър- идиот и с вътрешен министър-недоразумение. Останалото е, както е написано вече преди мен- никой не вие виновен, че не си търсите правата.

08.11 2015 в 17:15

Един от говорилите на днешния протест се сравнил с министър Горанов ...
Явно за полицая всички трябва да са с равни възможности , мечти права и заплати !Да ама не ... има и хора с акъл в тази държава ! Много на сериозно се взеха полицаите ... или по скоро се оставят да ги манипулират !

08.11 2015 в 17:09

02, когато ги търсим, въпросните полицаи ни бият.

08.11 2015 в 16:56

Полицаите ли са виновни, че всички останали НЕ СИ ТЪРСИТЕ ПРАВАТА?

08.11 2015 в 16:32

Бъчварова ли е виновна за раздувания през годините щат от корумпирани чантаджии в системата на МВР, за покровителстваните от ченгета криминални мафиоти, за погромите над беззащитни пенсионери и за ниската ефективност и нищожна разкриваемост на битовата престъпност ? И защо един редови полицай в БГ е по-високо платен от един учен,лекар или учител ? И България полицейска държава на мафията ли е или е държава на трудовите хора - строители, миньори, енергетици, земепроизводители и пр. ?