Според ПИБ терасата на Пламен Георгиев не е включена в обезпечението на ипотеката му

Последна промяна на 02 април 2019 в 20:18 3638 1

Снимка Александра Маркарян / OFFNews

Пламен Георгиев.

Пламен Георгиев, шефът на антикорупционната комисия, изкарва достатъчно пари, за да покрива в двоен размер месечната вноска към ипотеката си, съобщи за БНР "Първа инвестиционна банка" (ПИБ).

"В предмета на оценката не са включени и не са били предмет на оценяване описаните в нотариален акт, съставен през 2006 г., разглеждан при одобрение на обезпечението 186,57 кв.м идеални части от тераса – плосък покрив на сградата, поради това, че същите представляват общи части от сградата и не могат да бъдат предмет на оценка и сделки с вещно-прехвърлителен ефект", категорични са от банката и допълват, че "пазарната оценка, извършена от лицензирания оценител, включва единствено апартамента, заедно с тераса с площ от 47.99 кв.м", коментират от банката пред радиото.

ПИБ е дала на Георгиев кредит от 189 500 лв., който е по-малко от поисканите от него 196 000 лв. и едва 50% от пазарната оценка на имота, която е направена от лицензиран оценител. Според банката обаче проблемната тераса не е част от обезпечението по ипотеката му.

От отговора на банката става ясно, че Георгиев получава своето заплащане в ПИБ от 2004 г., като 4 години по-рано той е станал неин клиент. Оттам са категорични, че той има добра кредитна история и изпълнява стриктно задълженията си по договорите си с финансовата институция.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1385

1

Jinx

03.04 2019 в 18:02

Абе четете какво пишат от ПИБ – не е предмет на ОЦЕНКАТА тая тераса, а не че не е включена в обезпечението. Сами сте го написали и пак го интерпретирате...