Студенти облагородяват две междублокови пространства в столичния кв. Лозенец (галерия)

Последна промяна на 01 септември 2018 в 17:55 1873 0

1/1

Снимка BLD

Студенти от УАСГ представиха практични градски мебели, създадени специално за столичния квартал "Лозенец" в инициативата на BLD – Building Difference.

С тях ще бъдат облагородени две междублокови пространства.

През септември новите градски мебели ще бъдат монтирани на предвидените локации, за да създадат нови споделени места за жителите на Лозенец.

Всички прототипи на изградените мебели бяха изложени в УАСГ през месец август. По този начин гражданите можеха да ги разгледат, да разберат повече за проекта и дадат обратната си връзка, преди монтажа им на избраните две локации в Лозенец.

За проекта са избрани двете междублокови пространства, заключени между улиците Якубица, Кричим и Персенк, където студентите осъществиха почистване и обезопасяване в периода от 23 до 26 юли. Проектът се реализира с доброволния труд на студентите и хората от квартала, а неговото финансиране и координация е осигурено от BLD и подкрепено от район “Лозенец”. Първото издание на инициативата влиза в официалния образователен план на първокурсниците в специалност Архитектура към УАСГ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !