Такси спря на велоалея край злополучния Руски паметник (снимки)

Последна промяна на 08 април 2016 в 15:11 6457 10

Такси спря на велоалея край злополучния Руски паметник (снимки)

Такси спря на велоалеята при кръстовището на Руски паметник. Районът е печално известен с предпочитанията на шофьорите да минават по тревните площи на "зеления трамвай" в София. 

Снимките с таксито бяха публикувани във фейсбук страницата "Спаси София" и техен автор е В. Рошманов. От кадрите се вижда, че таксито е повикано на адрес, а в него се качва възрастен човек.

"Пространството около Руски паметник се превърна в поле за изява на крайно недобросъвестни шофьори. Днес, водачът на такси на фирма Радио СВ Такси ООД с регистрационен номер СА 7748 РТ грубо наруши правилата за движение по пътищата обслужвайки клиент по средата на велоалеята. Освен че застрашава живота на пешеходците и велосипедистите, автомобилът руши и новата инфраструктура, платена с нашите данъци", се казва в коментара по снимките.

Районът около кръстовището на Руски паметник стана пословичен с поредицата инциденти. В средата на март трамвай блъсна бус, главният секретар на Министерството на външните работи (МВнР) Стоян Тодоров се прости с поста си, след като беше заснет да минава през тревните площи, а само ден преди това автомобил заседна на същото място. Първият официален случай на прекосяване на зелените площи беше през лятото на 2015 година, когато линейка аварира върху зелените релси.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.04 2016 в 14:10

невероятно съм учуден да ме нападат за образование? това надмина най смелите ми очаквания. пич, аз имам magna cum laude от гимназия и от университет. най реномираните в софия. като се образоваш колкото мен, ще си на 200 години. а пиша както ми харесва - ти не чети...

08.04 2016 в 23:04

Я, върви в училище, че напоследък ти гледам простотиите и четене нямат от грешки, аз може да бъркам запетайки, ама ти имаш нужда от цялостно образование !
Ей, такива като теб, без образование, не трябва да имат книжки !!!

08.04 2016 в 23:01

АБРЕ, ЛЕКАРЧЕ,
заслужаваш да ти пожелая така да се почупиш, че да не можеш да стигнеш до никъде !!! Откъде накъде, възрастните, сакатите и почупените трябва да летят заради комплексите на селска даскалица или на такива като теб, които нямат грам акъл в кръглата, изгладена топка, която си държат на раменете ?!

08.04 2016 в 22:41

по тъпо оправдание не бях чувал. ми ако не може да слиза по стълби, що таксито не се качи горе? или ако се е заклещил в асансьора със съседката??? как да отиде "до лекаря"???

08.04 2016 в 22:30

Нека за малко да помислим за друго, представете човек, възрастен, който не може да се движи, а му се налага да стигне до някъде, къде да спре това такси, та да прелети човека, сега си представете Вас почупени с патерици ...Къде да спре таксито, за да отидете до лекаря ?!
Въобще не оправдавам ненормалниците, но тези хора, които не могат да ходят как да прелетят ?!

08.04 2016 в 20:39

Uber в София няма ли?

08.04 2016 в 19:33

вонящите на пот и цигари е крайно време да бъдат върнати по родните си места с мотика в ръка!!!

08.04 2016 в 18:47

Че то това новина ли е?! Другаря Милен Цветков даже покани един такъв тъпанар и му даде тв време да се оправдава и да се прави на невинен!

08.04 2016 в 18:08

В България простотията е навсякъде и затова решенията трябва да са прости, като за простаци.
Слагат два бетонни кола в началото на тази велоалея, за да не могат да влизат коли и проблема се решава.

Грозно е, но върши работа, за разлика от полицаите.

08.04 2016 в 16:08

Тези шофьори не са недобросъвестни: те са ампутирани.