Цацаров: Ще станат ясни имената на хората, които са се хранили от КТБ

Последна промяна на 19 октомври 2014 в 19:24 10542 10

Сотир Цацаров

Под похлупака, държан над КТБ, ще се окаже дупка и ще стане ясно колко хора са се хранили от тази дупка. Някой ден имената на тези хора ще станат ясни. Това заяви пред bTV главният прокурор Сотир Цацаров.

Той обясни, че в момента не може да разкрие имената им, защото това е следствена тайна.

Няма да скрия нито един разпит и документ. Финансовият интерес няма партиен цвят, каза Цацаров.

Може би не сме действали елегантно, но действахме ефективно по случая с КТБ – с претърсвания, разпити, изземвания на документи. Начинът на действие на прокуратурата е описан в Наказателния кодекс. Прокуратурата не моли, тя изисква, коментира Цацаров.

По думите му трябва да се изчака да стане готов докладът на одиторите на БНБ за състоянието на банката, който трябва да бъде оповестен от Иван Искров.

За да не оставим убеждението, че някой е действал в интерес на някого, а друг крие нещо – докладът трябва да бъде представен публично. Тогава ще стане ясно дали сме действали ефективно, подчерта Цацаров.

По повод действията срещу евентуалните убийци на Делян Пеевски той обяви, че това е „срамна грешка на прокуратурата“.

За мен това обвинение беше грешка. Това е твърде срамна грешка на прокуратурата. Някой ден имената на тези хора ще станат ясни, каза Сотир Цацаров.

По повод обвиненията на Румен Петков, че е джобно ножче в ръцете на Пеевски, Цацаров посочи, че би се притеснил, ако някога чуе похвала от устата на Петков и ще се притесни, че върши нещо нередно.

Обвиненията на Радан Кънев по същия повод пък Цацаров обясни с предизборната тактика на Кънев. Цацаров препоръча на Кънев да има по-обмислено поведение като изяви пред тези, които са го избрали, с тактиката на „извиване, пукане, чупене на ръце“.

През различни периоди са ме обвинявали ту за човек на Цветанов, ту за човек на Борисов, после на Пеевски. Легендата продължава, коментира Цацаров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.10 2014 в 12:12

"Финансовият интерес няма партиен цвят, каза Цапцарапов."
Ми, той си го е казал човека...
"Под похлупака, държан над КТБ, ще се окаже дупка и ще стане ясно колко хора са се хранили от тази дупка. Някой ден имената на тези хора ще станат ясни."
Да видим – никой не се храни от дупка, а от чиния, освен ако са излапали и чинията, и част от масата и са задълбали надолу.
И кога ще бъде някой ден, моля? И кой ще определи „някой ден“ – БНБ си даде доклада вече?
После, кой държа похлупака на КТБ - имам чуството, че се сещам за едно-две имена.
И накрая - като стане ясно кой държал и кой ял, какво ще стане?
Щото другото е бошлаф...

20.10 2014 в 11:50

Нагъл, безочливо нагъл е Главпрокурора – ПИТАМЕ – Защо Главапрокурор с МВРПикчърс и ДНС организира 13юни/петък БАНКОВА ПАНИКА “КТБ””?
http://offnews.bg/ “Полиция влезе в офисите на Цв. Василев! OFFNews преброи 8 полиц. а-ла пред КТБ. Униформени са завардили входовете ..... на КТБ)!” БАНКОВАТА паника “КТБ” води до изтегляне 13-20 юни от КТБ на ЦЕЛИЯ СВРЪХ ликвиден ресурс 1.3 млд.?!?!? Отишли в НЕбългарски банки! Последен на 22 юни тегли 59млн Искров и затваря КТБ…
Това питаме?
А дали в КТБ са крали, имало е обир и всякакви, ТОВА ВЪОБЩЕ НЕ ОПРАВДАВА Главпрокурор, МВРПикчърс и ДАНС да организират БАНКОВА ПАНИКА «КТБ», после ПИБ!!!!!
Миналата и тази година БНППариба бе осъдена от USAправителството на глоба от $10млрд (повтаряме 10 милиарда долара) затова, че е нарушила ембарго с Иран.
ОБАЧЕ ГЛАВПРОКУРОРА на USA и Главпрокурора на Франция НЕ организираха банкова паника пред БНППариба!
ПИТАМЕ –БГглавпрокурора, МВРПикчърс и ДАНС ЗАЩО, ЗАЩО и на какво основание организираха БАНКОВА ПАНИКА “КТБ” петък13юни “КТБ”, после ПИБ??
НИКАКВИ ОПРАВДАНИЯ НЕ МИНАВАТ – питаме Главпрокурора????!!!!!

19.10 2014 в 23:56

Още един дебел дебил.
Абе, вие с Пеевски да не сте братовчеди по някаква линия, че се опитвате да ни пързаляте по елементарни начини? Я ми обясни, другарю шеф на цацаратурата - БНБ имат ли имунитет? Защо още не сте се самосезирали и да сте им потърсили отговорност? Нима нямат никаква вина?
А стига бе, имат?
Това не го очаквах от вас, другарю цацаратор!

Стига сте пробутвали тези драматургии, на всички е ясно, че другарчето ти по снага държи Боцето и Цоцето, дето те туриха, както на всички е ясно, че същото дебело прасенце се скара с черничкото си другарче, преди, по време и след което ти бля, БНБ бля; онези са чисти, а ти продължаваш да блееш. Самосезирай се за престъпления в БНБ, излез малко от ситуация, ЕБАХ ВИ В ПРОКУРАТУРАТА!

19.10 2014 в 21:29

С други думи ония 14 чувала с нарязани документи са залепени и готови за ползване :D Толкова престъпления го чакат цацата, а той замазва очи. Ще видите скоро. Боко сам си го избра него.

19.10 2014 в 21:07

За “nemo02” – (“.., цацката, дето помогна да бутнат банката сега ще раздаде правосъдие, треперете ... “)
Главпрокурора Цацаров НЕ Е “помогнал да бутват КТБ”.
Той лично по заръка (на кого?!?!?) лично УДАРИ КТБ ЧЕЛНО с оРГАНИЗИРАНА БАНКОВА ПАНИКА петък/13юни. Преди петък/13 юни Главпрокурор се хвали – провежда разследване по Сигнал на протестъри от 25 февруари14, подписан от Хр. Иванов, сега награден за правосъден http://www.legalworld.bg/37010.podupravitel-na-bnb-e-obvinen-v-prestyplenie-po-slujba-zaradi-ktb.html . Въз основа на Сигнала (протестъри), и ЯВНО по нареждане на ГЛАВПРОКУРОР, ДАНС отнема допуска на ПодуправителяБанковНадзор и блокира БНБ … (отнемането на допуска е хитра схема)
На 13юни/петък българския Главпрокурор и МВРПикчърс организира БАНКОВА паника “КТБ” ”(после - паника ПИБ) http://offnews.bg/ “Полиция влезе в офисите на Цв. Василев! OFFNews преброи 8 полиц. а-ла пред КТБ. Униформени са завардили входовете ..... на КТБ)!” БАНКОВАТА паника “КТБ” води до изтегляне 13-20 юни от КТБ на ЦЕЛИЯ СВРЪХ ликвиден ресурс 1.3 млд.?!?!? Отишли в НЕбългарски банки! Последен на 22 юни тегли 59млн Искров и затваря КТБ…

19.10 2014 в 21:00

Мистър Пропър ряпа ще хрупа,като разбере какво са свършили "героите" замесени в тази престъпна сага..И децата в България,цаца,знаят,че мотото на всяка прокурорско-следствена "работа" е :"Чистиш-мълчиш-получаваш"..Не ни пробутвай приказки за малоумни..

19.10 2014 в 20:48

За да оправдаят ТЛЪСТИТЕ заплати Главпрокурор и прокурорчетата сИга ще доказват колко лоша е КТБ – на всички е ясно, че Главпрокурор и прокурорчета нямат друг избор СЛЕД организираната от тях на 13 юни/петък БАНКОВА ПАНИКА “КТБ”.
УДАРЪТ, НАНЕСЕН ОТ ГЛАВПРОКУРОР с/у КТБ е убийствен – ГЛАВПРОКУРОРЪТ СЪСИПА КТБ – това е реалността. Главпрокурор и прокурорчета ще размахват лакърдийки, ще наемат вещи лица, пак вещи лица, едните – едно, другите – друго и НАКРАЯ ЗАВЕРАДЖИИТЕ ще напълнят гушите
На 25 февр пред ТVкамери/журналя ПРОТЕСТЪРСКА мрежа внася тържествено сигнал с/у КТБ. Главпрокурор се хвали http://www.legalworld.bg/37010.podupravitel-na-bnb-e-obvinen-v-prestyplenie-po-slujba-zaradi-ktb.html . Въз основа на Сигнала, подписан от Хр.Иванов, назначен за награда за служебен правосъден, ДАНС отнема допуска на ПодуправителяБанковНадзор и блокира БНБ …
На 13юни/петък българския Главпрокурор и МВРПикчърс организираха БАНКОВА паника “КТБ” ”(после - паника ПИБ) http://offnews.bg/ “Полиция влезе в офисите на Цв. Василев! OFFNews преброи 8 полиц. а-ла пред КТБ. Униформени са завардили входовете ..... на КТБ)!” БАНКОВАТА паника “КТБ” води до изтегляне 13-20 юни от КТБ на ЦЕЛИЯ СВРЪХ ликвиден ресурс 1.3 млд.?!?!? Отишли в НЕбългарски банки! Последен на 22 юни тегли 59млн Искров и затваря КТБ…
КТБ се обръща към БНБ за ликвидна подкрепа по чл.33/ЗБНБ, но БНБ отказва…
ЗАТВОРЕНА БАНКА =ГУБЕЩА БАНКА (това е целта на БНБ?!?!?)

19.10 2014 в 20:46

Цацаров, веднага си подай оставката!Все още има време.....иначе НАРОДЪТ ще те измете, ама преди това ще ти счупи ръцете!

19.10 2014 в 20:39

Вместо главен престъпник по отношение на КТБ, този картоф е Главен прокурор !?!?

19.10 2014 в 19:35

Ой, цацката, дето помогна да бутнат банката сега ще раздаде правосъдие, треперете, престъпници, които давате заповеди на прокуратурата, тя ще ви накаже!