Център 'Амалипе': Много ромски семейства временно са напуснали Габрово

Последна промяна на 13 април 2019 в 14:02 3015 3

Голяма част от ромските семейства временно са напуснали Габрово, а два дни почти не е имало ромски деца в училищата, съобщават от Център „Амалипе“.

Жандармерията е разположена в близост до местата с ромски къщи, но полицията „показва по-скоро безсилие, настоявайки повече габровски роми да прекарат следващите дни при роднини в други общини“, се посочва в съобщението.

В него се казва още, че напрежението и несигурността сред останалите в града роми са изключително силни, особено на фона на очаквания довечера протест. На него, според информацията на Център „Амалипе“, се очаквали и пловдивски футболни фенове.

По-рано днес кметът на Габрово Таня Христова опроверга твърденията за повишаване броя на ромите в Габрово, като уточни, че в града никога не е имало ромско гето:

„Няма дори ромска махала. Няма нито детска градина, нито училище, в което да се наблюдават елементи на сегрегация. Присъствието на ромско население в Габрово е изключително малко спрямо много други населени места", заяви Христова

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

chastotvlastta

13.04 2019 в 18:35

От циганче сапунче, от циганката две, от циганската махала прах за пране! Не искам аз богатства, не искам аз пари, а циганската махала да изгори!

66755

2

El Commandante

13.04 2019 в 14:32

Всеки Божи път едно и също-некви цигани правят некви зулуми, после обществото скача срещу тех, след което в "новинарски" сайтове като тоя четем как мангалите се страхували за живота и здравето си и некакси требва да им съчувстваме...

Гнус ме е от вас, за грантове и майка си ше продадете....

-1700

1

Тиксо

13.04 2019 в 14:10

Стига с това роми.

МАНГАЛИ, БРИКЕТИ или ЦИГАНИ е правилно !!!!