Трамвай № 6 тръгва към Южния парк, хората в района: Синя зона и в неделя

Последна промяна на 05 февруари 2016 в 14:21 8553 3

Трамвай № 6 не спира, а променя част от маршрута си, заради строежа на третия лъч на метрото. Това обяви днес председателят на СОС Елен Герджиков, за утре е насрочен протест на жители на квартал "Лозенец" пред басейн "Спартак". 

Днес на "Московска" 33 Герджиков, зам.-председателят на СОС Николай Стойнев, зам. кметът по транспорта Любомир Христов и съветници се срещнаха с недоволни от намеренията линията на Шестицата да бъде закрита. Проектът за реконструкция на "Бул. Скобелев" до "Витоша" не е готов, какво ще се случи с трамвай № 6 ще стане ясно след около два месеца, обясни Герджиков. 

Един от вариантите е трамвайното трасе в тунела под НДК да стане локално платно за автомобили с достъп до новата сграда на Софийския районен съд, известна като Военното НДК. Обществената поръчка за избор на изпълнител обаче бе спряна. Засега трамвай № 6 ще се движи заедно с номера 1 и 7 до Южния парк след "Петте кюшета". Промени по маршрута й към Надежда няма. Промените се налагат заради предстоящото пълно затваряне на бул."Патриарх Евтимий" и тунела под НДК заради новите станции на метрото. 

Автобус ще обслужва хората в райно на 3 спирки, което остават временно без трамвай - той ще пътува от басейна "Спартак" покрай хотел "Хемус" покрай високото НДК до Южния парк. 

Живеещите в район "Оборище" искат още синя зона, край Южния парк настояват за платено паркиране и в неделя.

Това са само част от идеите на кметове и граждани на столицата, обсъждани на срещи на "Московска" 33. Управниците на Триадица, Средец, Красно село, Оборище, Възраждане и Лозенец имат два месеца за да съберат и обобщят исканията на живеещите в съответните квартали за разширяване на платените зони за паркиране, работното им време, улици в обхвата им. Засега е ясно например, че в "Триадица" искат и южната част на бул. "Прага" да влезе в синя зона. Сред идеите е и безплатното паркиране за 10 минути пред училища и детски градини. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.02 2016 в 17:25

"Живеещите в район "Оборище" искат още синя зона"- Абе вие нормални ли сте???

05.02 2016 в 16:03

И къде този Елен с мозък на кошута е видял припокриване на двата маршрута? Ако това е проблем, и трамвай 7 трябва да си смени маршрута.

05.02 2016 в 15:54

Е, не! Тия вече съвсем се омазаха в собствената си неразбория!
Няма причина за спирането на трамвая в тунела. Той няма нищо общо с изграждането на метрото. Нямат нито една пресечна точка! През 5-те кьошета ще продължат да минават същият брой трамвайни мотриси, което по никакъв начин не променя нещата. Толкова се уплашиха от протеста, че вече незнаят как да се извъртят, но този път гражданите казаха "Стига!" и е време всички заено да го кажем утре на протеста!