Три години затвор за кмет, убил човек на пътя

Последна промяна на 22 май 2015 в 09:36 2767 3

Три години затвор за кмет, убил човек на пътя

Снимка Sliven.net

Кметът на сливенското село Ковачите влиза в затвора за три години и четири месеца. Атанас Гурков е осъден за смъртта на Вълю Арабаджиев при катастрофа на пътен възел „Детелина“ на 17 декември 2013 година. Кметът е шофирал с 2,06 промила алкохол в кръвта и с превишена скорост.

Върховният касационен съд (ВКС) окончателно потвърди присъдата, с която се отнема правото на Гурков да управлява автомобил за срок от пет години. 

В полза на решението си ВКС посочва обстоятелства като например високата концентрация на алкохол в кръвта по време на инцидента, която "надхвърля сериозно критерия за „пияно състояние”. Утежняващо обстоятелство е и превишената скорост при ограничение от 50 км/ч, както и фактът, че подсъдимият се е проявил като "неустойчив водач", който е наказван няколко пъти за нарушения на правилата за движение. 

В решението на съда се посочва:

Установените данни определят високата степен на обществена опасност на деянието и дееца и обуславят извод, че личността на подсъдимия се нуждае от по-интензивен начин на реализиране на наказателната принуда.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.05 2015 в 18:01

Е кво ривете, руският пиян кънкьор уби двама навремето и го пуснаха. Види се, че има голям напредък.

22.05 2015 в 11:08

'
в БГ ако искаш да убиеш някого - направи го с кола
'
това оръжие ти гарантира условна или минимална присъда
'
дори алкохола не утежнява винта

държавата се грижи за изтреблението на данъкоплатците !

22.05 2015 в 10:54

За убийство, извършено в нетрезво състояние 3 години затвор?... Какви са тези закони, съдии и морал?... Това искат да ми кажат че е адекватна присъда?... и то от 2013 година е делото, а убиеца е бил на свобода п/з това време... ужас