Ускоряват тройно издаването на документи на бежанци

Последна промяна на 11 юни 2014 в 15:15 2103 3

Снимка Архив

Промени в правилника за издаване на лични документи съкращават тройно времето за издаване на лични документи на бежанци и чужденци с хуманитарен статут.

Така се дава възможност в съкратени срокове да бъдат издавани удостоверения за пътуване зад граница на бежанец, на чужденец с хуманитарен статут и на чужденец, получил убежище.

В тези случаи услугата за издаване на документи ще се извършва за 10, а не за 30 дни, както беше досега, но ще се заплаща в двоен размер, съобщават от правителствената пресслужба. Запазва се и вариантът за услуга в 30-дневен срок на редовна цена.

Изменението отстранява съществуваща непълнота в нормативната уредба, тъй като практиката е показала, че има случаи, при които се налага издаването на такива документи в кратки срокове.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.06 2014 в 18:15

Това е с цел страната да се напълни с джихадисти и пиндосите да се махнат.

11.06 2014 в 18:13

В Гърция се чака с години, ама там властта не трепери пред някакви си НПО-та и не ги бръсне за сливи. А тук някоя антибългарска организация си отваря устата и веднага -хоп, променят зкаона. А да променят закони в полза на гражданите- не, няам. И за това съкратено време ще успеят нашите да установят кой откъде е и дали не е джихадист??? Да се напълним с цигани още? Какво става с оградата? И в ЕС не ги искат, върщат ни ги, така че си остават наши.Честити ви нови цигани- край халите не се минава.

11.06 2014 в 15:28

Абе направо направете чартър Истанбул- София, да не мъчат горкичките "бежанци".
Ние имаме капацитет да поемем циганите на половин Африка и Азия, нали?