Уволненият шеф на БАБХ ще съди "Аладин" за клевета

Последна промяна на 26 май 2015 в 12:31 4357 3

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Бившият шеф на Агенцията по храните Пламен Моллов

Уволненият заради корупция шеф на Агенцията по храните Пламен Моллов обяви, че ще заведе дело за клевета срещу собственика на "Аладин Фуудс" Аладин Харфан.

Харфан преди седмица сигнализира за рекет от страна на служители на БАБХ. По думите му от агенцията са му поискали 10 хил. лева, за да не затваря производството на фирмата. Сигналът стигна до премиера Бойко Борисов, който по предложение на земеделския министър Десислава Танева освободи Моллов от поста.

Днес бившият вече шеф на БАБХ заяви пред журналисти, че още миналата седмица е предприел всички законови действия, за да изчисти петното, което са "лепнали върху името му".

Той се закани да осъди Аладин Харфан.

"Трябва да изчистя и петното и от агенцията, защото смятам, че тя има ясната функция да контролира нарушителите, а не нарушителите да стават герои", посочи той.

Моллов не пожела да коментира дали се е срещал с новия изпълнителен директор на агенцията, както и дали отстраняването му от поста е политическо решение.

"Имам обяснение за всичко и ще дойде ден, когато може би ще го кажа, но сега не е момента", допълни още той.

Междувременно стана ясно, че по време на провелата се днес среща между новия директор на Агенцията по храните Дамян Илиев и представители на "Аладин Фуудс" Илиев е декларирал пълна подкрепа в борбата срещу корупцията в оглавяваната от него агенция.

По време на срещата Харфан е представил на новия шеф имената на служители от Агенцията по храните, които са замесени в корупционната схема.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.05 2015 в 14:54

Защо, защо, защо...

Ами вместо да му правят рекет, да му затворят фирмата по законен ред, ако е в нарушение.

Ще се борим с корупция и нарушители, или ще тролим?

26.05 2015 в 13:29

Защо никои не обърна внимание на факта че няма никави документи за покупка на месо. Защо не проверят и другия му бизнес с електрониката там е същото положение всички документи са фалшиви както и строителството. Този човек е там където има измама !!!

26.05 2015 в 12:50

Питайте Аладин Хафран,дали някога е внесъл и 1 лев в НОИ, всички осигуровки са за сметка на служителите му!!!И защо всички са на минимална работна заплата,а се работи по ставка за 1 час,минимум 12 часа!За нощен труд да не говорим!!!