Владимир Каролев и Александър Симов в открит дебат

Последна промяна на 24 март 2014 в 11:53 7930 12

Дебат Каролев-Симов
Дебат Каролев-Симов

В дебат на живо по темата либертарианството срещу социализма ще влязат двама от популярните представители на двете идеологии Владимир Каролев и Александър Симов.

Дискусията ще се проведе на 10 април, от 19:30 ч, в клуб "Строежа" в Студентски град.

Владимир Каролев е финансист, блогър и коментатор и автор на OFFNews.bg.

Александър Симов e журналист от вестник "ДУМА", блогър и коментатор.

OFFNews ще излъчи дебата на живо.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.04 2014 в 16:31

Каролев направи червеното полуграмотно говедо на 5 стотинки.

14.04 2014 в 10:31

Към Атанас - видяхме резултатите от опита да се наложи утопия. Не става. А и капитализма далеч не е само корпоративни интереси и е също толкова изкривен, колкото и едновремешния комунизъм.

31.03 2014 в 13:59

Кой беше тоя Каролев, че нещо не се сещам за финансист с такова име? Да не би да е този, който в периода от 1979 до 1982 година е сътрудник на Държавна сигурност - агент под псевдонима „Камен“ към III управление (военно контраразузнаване), 1 отдел, 1 отделение? Ако е същия вече знам какво ще анализира! :-))

26.03 2014 в 16:12

И така - двама политически ориентирани журналисти ще се надприказват по икономика, пък нарадонаселението ще стиска палци и освирква като на футболен мач.
Нито мача интересен - нито играчите в местната лига стават,но понеже никой не сравнява с висшата лига,нито се зачеква въпроса за триглавата ламя, обсебила националното богатство и зарибяваща простия народ - на него му се представя мазната борба в калта като икономически дебати и се създава илюзия за някаква дискусия.

24.03 2014 в 23:50

Някои въобще изучавал ли е Маркс и идеите му??!!! Има ли си няко на представа за това какво иска да каже и какви алтернативи дава Маркс в ,,Капиталът"??? Ако си мислите че социализма който имаше в СССР и После в Източна Европа и по света, както и сега в Китай е ,,марскистко" и комунистическо, сте в дълбока заблуда. Това което беше в СССР и в България си бе КАПИТАЛИЗЪМ. Но за разлика от частния, какъвто шири в Западна Европа и САЩ и в света, този в СССР е ДЪРЖАВЕН. ТОва е ,,голямата" разлика. Истински комунизъм има в една компания в Испания и не само там, но и на други места, където ,,работниците" управляват корпрация, която в Баския регион се нарича ,,Мондрагон". Ето от тук може да започнете, като за начало. И след като видите как е организирана тази ,,работническа" корпорация, да си зададете въпроса- А ТОВА НЕ Е ЛИ НАЙ-БЛИЗО до демокрацията ;)

24.03 2014 в 15:28

До #3
Вместо отговор на въпросът Ви, ще цитирам един почтен български политик от недалечното ни минало. Става дума за г-н Лучников - един от създателите на СДС, депутат от ВНС от 1990 г. Та, г-н Лучников преди около 15 години, каза приблизително следното в интервю пред "Панорама": "...ако българските комунисти и социалисти от БСП бяха като полските такива или като чешките или като унгарските, които искате вземете, ние щяхме де сме най-щастливите им опоненти! С мед щяхме да ги нахраним...Но те не са за съжаление такива! На тях, на българските социалисти и комунисти, "пъпът им е хвърлен там в Москва!"...Те не се интересуват от нищо друго, освен от това, какво са казали в Кремъл! И това, което Кремъл е казал, това е тяхната позиция по всеки, абсолютно по всеки въпрос и в политиката и в живота!"

24.03 2014 в 15:08

рефер ще е митьо гестаспото, а гей ще е секундант на комуниста.
абе що го хвърляте тоз боклук в дълбокото бе - нали утре ще се кичи със званието "и мен ме ебаха" ?

24.03 2014 в 13:42

Хубаво е от организаторите да помислят по някакъв начин да задържат Каролев в залата, че като нищо ще се фръцне и ще напусне подиума, когато Симов го засече в незнание.

24.03 2014 в 13:09

Ще спорят един съвременен прогресивен икономист и един закоравял комунист, който е с манталитета на партийния ни секретар през 1976 г. Той когато е било офицер е казвал на Иванов- дай тон за песен. Иванов пита за коя песен. Казва: тин дай тон аз ще кажа за коя песен.

24.03 2014 в 12:25

Само не разбирам защо тези които се водят ляви в България подкрепят русия при положение че руския феодалъзим/капитализъм е най-грозния и няма нищо социално там.