Задържаха 31-годишен българин, издирван от Интерпол

Последна промяна на 25 септември 2015 в 16:21 4750 2

31-годишен български гражданин, който е издирван с червен бюлетин на Интерпол, е бил задържан по искане на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Калоян Драгиев е задържан заради постъпило искане от съдебните власти на САЩ, в което са посочени обвиненията по негов адрес. Той е уличен в кражба на лични данни в 99 случая, банкова измама, използване на средства за неправомерен достъп в 18 случая, притежаване на средства за неправомерен достъп, съобщи bTV.

Максималното предвидено наказание е 30 години лишаване от свобода. От прокуратурата съобщиха, че съдебните власти на САЩ са декларирали намерението си да искат екстрадиция на Драгиев.

Окръжен съд - Стара Загора е преценил, че с оглед събраните доказателства по случая, Калоян Драгиев може да се укрие. Затова е наложена мярката „временно задържане“ за 60 дни преди процедурата по екстрадиция.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.09 2015 в 16:32

Мънчо друса евтини наркотици.

Теория на конспирацията - бездомен психопат edition.

25.09 2015 в 16:30

Айде сега!
Поредният българин за екстрадиране по една незаконна спогодба във ФАЩ! Какво толкова е направил? Източил 20-тина кредитни карти. Чудо голямо.
Тука американските марици източват кръвчицата на българите толкова години и виновен няма. те за 20 сметки...Абе няма ли да пуснете най-сетне световната новина?

15 щатски бянки обявиха дефолта на юКрейн! А кролика само измъцал, че се налага частично и временно прекратяване по плащанията на външния дълг на хохълското правителство.
Ай чиститу!
Да въвеждат директно долара за разплащане, че не върви да си пишат ти ми дължиш 1/10 бъбречна трансплантация, пък аз ти дължа 2 ретини.