Задръствания на пътя Асеновград-Смолян заради обрушване на скатове

Последна промяна на 08 май 2019 в 16:11 1400 0

Големи задръствания и колони от автомобили се образуваха днес на пътя Асеновград-Смолян заради обрушване на опасни скални маси.

По-рано днес АПИ предупреди шофьорите да карат внимателно в участъка Асеновград-Хвойна и че трафикът се спира периодично.

Обрушването на скатовете и почистване на тунелите по пътя II-86 ще продължи до 21 май. За осигуряване на безопасността на пътуващите трафикът ще се спира всеки ден от понеделник до четвъртък от 9 до 17 часа на интервали през около 2 часа. Необходимо е шофьорите да изчакват на място или да използват алтернативния маршрут по път III-866 Кричим-Девин.

В петък движението ще се ограничава от 9 до 15 часа, а за да не се затруднява трафикът в почивните дни - събота и неделя, няма да се извършва обрушване на скатовете. Дейностите се извършват по алпийски способ и е наложителна мярка за подобряване на безопасността на пътуващите. Шофьорите трябва да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация, допълват от Пътната агенция.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !