Жената на Цветан Василев: Политическата мафия знае, че няма да мълчим, за да се откупим

Последна промяна на 24 март 2017 в 12:35 7611 5

Съпругата на бившия собственик на КТБ Цветан Василев Антоанета разпространи изявление по повод обвинения, които са й били повдигнати вчера от българската прокуратура.

В него тя твърди, че обвиненията срещу нея са изфабрикувани "от същия политико-олигархичен център, който се опитва да унищожи моето семейство от три години насам".

"Политическата мафия много добре знае, че не може да ни принуди да мълчим, за да се откупим", твърди Василева в изявлението си, публикувано на официалния сайт на банкера изгнаник в Белград.

Ето пълния му текст:

Обвинението, което българската прокуратура повдигна вчера срещу мен, е изфабрикувано от същия политико-олигархичен център, който се опитва да унищожи моето семейство от три години насам. Причината, естествено, не съм аз, а моят съпруг Цветан Василев, който открито критикува властта и публично показва доказателства за корупция, изнудване и мафиотски обвързаности на най-високите нива на управление в държавата.

„Престъплението“, което ми се вменява, е покупка на фамилен имот, деклариран пред съответните държавни институции. Той е придобит след завършена пълна десетгодишна данъчна проверка на доходите на нашето семейство oт НАП и надлежно платени данъци.

Това обвинение цели да пренасочи общественото внимание и да продължи публичния линч, икономическите репресии и психическия тормоз, на който сме подложени от три години. В същото време, то е израз на отчаяние и страх. Политическата мафия много добре знае, че не може да ни принуди да мълчим, за да се откупим. Затова ще направят всичко възможно да ни спрат. Използването и малтретирането на държавните институции за лично обогатяване и преследване на политически и икономически противници е шокиращо и срамно. За онези от нас, които вярват в истината и правосъдието, това е и кошмар.

Но ние няма да се откажем от каузата си, защото България трябва да има различно бъдеще. Правовият ред трябва да бъде възстановен, а човешките права—зачитани.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15180

5

ELPIDA

24.03 2017 в 17:55

@ Nick 68,засега това е далаверата на десетилетието.Запитай се защо още Цв.Василев не е гръмнат? Каквато и охрана да има човек винаги се намира пробойна и да бъде физически ликвидиран.Запитай се,толкова ли е невъзможно при връх на IT технологиите да не може "да се проследи" трансфера на парите? Те нямат крила като птиците да отлетят към небето!Кой не е в играта освен народА?!

5009

4

Nik68

24.03 2017 в 16:18

А вие не си мълчете. Парите ги няма. Кажете си къде са.

15180

3

ELPIDA

24.03 2017 в 14:16

@ Умен е изрекъл истината.Подкрепям.