Йордан Бакалов подал оставка като шеф на военното разузнаване

Последна промяна на 04 октомври 2015 в 20:52 4476 9

Йордан Бакалов подал оставка като шеф на военното разузнаване

Снимка БГНЕС, архив

Директорът на служба “Военна информация” Йордан Бакалов е подал оставка, съобщава в. “24 часа”.

В петък вечерта, след завръщането си от Мюнхен, Бакалов е информирал за решението си министъра на отбраната Николай Ненчев. В Германия Бакалов е бил на среща с колегите си от НАТО. Най-вероятно утре той ще депозира и писмено оставката си пред министъра, пише изданието.

Мотивът за оттеглянето от поста е гласуваният в четвъртък закон за военното разузнаване. В него са заложени две пречки пред оставането на Бакалов на поста. Първата е изискването да има над 10 г. стаж в системата за национална сигурност. Втората възникна допълнително, след като в пленарната зала с гласовете на ГЕРБ бе прието предложението на БСП депутата Таско Ерменков шеф на военното разузнаване да бъде само висш офицер. Предишният вариант на закона допускаше назначаването и на цивилен.

Бакалов бе назначен за директор на служба “Военна информация” на 19 май тази година.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.10 2015 в 06:57

След като миризливата пастърма Надка-Патка стана амбасадор в една от най важните за страната амбасади - в Турция - не виждам пречка и този главоч да стане ако ще и командир на Карловската Бригада, и началник на Оперативното Управление на Щаба на Армията и шеф на Военното Разузнаване, а и значка на парашутист да му дадат! Елена Тъп-тодорова в Америка - Надка-патка в Анкара - двата колоса на българскат дипломация -и помежду -им шеф на военното разузнаване - акордеонист-любител. Защо не??

05.10 2015 в 23:26

Едни плавдивски цигани ебали една кучка. Може и да е била черна. Не пише. Ама окървавена и разчекната се влачила с обърнато дебело черво по асфалта.

05.10 2015 в 12:42

Русофилски мекеренца тъпи, комунистически мутрички, не се радвайте, защото няма как това да стане.

Няма как верен на червената сган военен, най-вероятно учил в руската кочина, да стане шеф на военното разузнаване на държава от НАТО.

Така че Бакалов остава. Яд ли ви е, мурзилки скапани?

05.10 2015 в 10:24

Бакалов беше поредния самозван голям специалист в материята за сигурността и отбраната. Избрал си да бъде началник в тази сфера, защото проявявал интерес. Досегът му със службите е на ниво поделението на МВР във Враня, където се уволни с чин, май, младши сержант. Такива разбирачи се навъдиха за последните 20 години, че с лопата да ги ринеш. Методи Андреев, Цвета Маркова и разни други. Сега всичките разбират много и говорят ли, говорят по телевизиите. Това, последното, наистина го могат. То е и нивото им.

05.10 2015 в 09:15

"Да махнеш шефа си на военното раьузнаване в момент в който има война в Сирия означава ,че тази държава е РАЗГРАДЕН ДВОР ! Това означава ,че чуждата агентура добре си върши работата . "


В същото време:

Президентът няма да свика КСНС заради Сирия и армията

В отговор от президентството припомнят, че на 20 ноември 2013 г. КСНС е излязъл с позицията, че са налице рискове за националната сигурност, в това число в хуманитарен, здравен и социален аспект.


И от 2013, от преди 2 години!, ситуацията не се е променила? Позицията на "нашите партньори" и тя не се променила?!
Кукла на конци на кого е ПЛЕВЕЛиев?


А пък това изречение цепи мрака!
Какво са искали да кажат неуките сосоституки на заплата в американската фондация, така и не става ясно.

"Според държавния глава позицията на КСНС е актуална и днес, защото отговорните институции да предприемат действия във връзка с миграционния натиск."

04.10 2015 в 22:45

България е държава населена от изключително прости хора.Да махнеш шефа си на военното раьузнаване в момент в който има война в Сирия означава ,че тази държава е РАЗГРАДЕН ДВОР ! Това означава ,че чуждата агентура добре си върши работата .

04.10 2015 в 21:33

Една шунда по-малко!
Не е много, но не е и нищо...
Целта на Бакалов беше, да осветли малкото останали разузнавачи, в чужбина. Затова е толкова ценен на фащ!

04.10 2015 в 21:19

Това не трябва да се оставя така.

04.10 2015 в 20:58

Кой каза, че ГЕРБ е са комунисти?