bTV купи правата за „Господарите“, не дава на Нова да ги излъчва

Последна промяна на 01 септември 2012 в 13:36 4526 4

Рачков, Зуека и Халваджиян (от ляво на дясно) след раздялата си с bTV преди 5 месеца. Снимка: БГНЕС

Пореден скандал, в центъра на който е bTV, се разгоря с пълна сила – компанията-собственик на телевизията - Central European Media Enterprises съобщи, че е закупила правата за италианския формат Striscia la Notizia, познат у нас като „Господари на ефира".

Закупените права са за територията на няколко държави, сред които е и България, а периодът е 3 години.

Заради това Нова телевизия, която приюти продукцията на Магърдич Халваджиян след скандала му с bTV през април, няма да може да излъчва предаването, какъвто беше планът.

Преди дни  беше обявено началото на десетия сезон на българския вариант на Striscia la Notizia с оригиналните водещи Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека.

Сега обаче спънките за Нова телевизия, Магърдич Халваджиян и „Глобъл вижън“ ще разбърка плановете им.

Това, което bTV предприе, е да излъчва оригиналната, италианска версия на предаването със заглавие „Господарите“, като още вчера „маркира територията“, пускайки първия епизод по bTV Comedy.

В официалното съобщение от bTV се казва, че „единствено bTV Media Group има правото да продуцира и излъчва формата Striscia la Notizia в България. В същото време Нова телевизия рекламира излъчването на „десети сезон" на шоуто „Господари на ефира" - предаване, създавано до момента като българската версия на Striscia la Notizia“, изтъква телевизията.

В съобщението се казва още, че рекламните послания на Нова телевизия са подвеждащи за аудиторията и създават опасения за възможно неправомерно използване на елементи от италианския формат в шоуто по Нова телевизия.

От bTV също така предупреждават конкурентите си, че „би било крайно неуместно, особено от страна на телевизионен оператор с национално покритие, да рекламира излъчването на предаване, което има претенцията да се бори с неправдата, а в същото време нарушава права върху чужда интелектуална собственост“.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.09 2012 в 14:59

Не ги мислете арменското семейство,те са си добре със и без това предаване.Само от евро-фондовете са спечелили около 400 000 евра,а отделно от това,са си много напред от всичките години през които ни заливаха с помията си.Всичко което е тяхно (авторско),е под всякаква критика,а за форматите е друг въпрос.Там всеки що годе кадърен продуцент би се справил,и би бил достатъчно щастлив само от една продукция,а не като тях,да са безгранично алчни,до разпиляване.не мога да ги понасям,и това не е пословичната бг злоба,а просто защото са некадърни и алчни и не го заслужават.Мое си мнение...

02.09 2012 в 00:49

email ти на заплата ли си в семейство Халваджиян че не виждаш очевадната измама :-) БТВ гонят Халваджиян, Халваджиян са отчаяни за пари и най-нагло лъжат Нова телевизия, че ще им направят Господари на ефира. В момента, в който разбират, че собственикът на БТВ иска да купи лицеза на централно ниво, си измислят версията, че уж не се били придържали към формат. А истината е че винаги са се придържали, едно към едно, независимо как им се казва предаването. Много лесно може да се провери на сайта на Стриция. И понеже друго не могат, са се посрали от страх - вече са набутали Нова телевизия и с рекламна кампания, и с кастинг за адреналинки и няма връщане назад. Най-обичам продуценти-тарикати, то затънало в лайната, ама не спира да си измисля и се оплита в лъжи. Ужасно ме дразнят точно тези, ама най-късно догодина ще им се спре кранчето, защото Бойко губи изборите и те губят своя основен спонсор. Щото вече изгубиха милионите на БТВ, а Нова няма толкова пари да им поддържа луксозния живот.

01.09 2012 в 18:28

Та както казах вече в bTV.bg
Най-голямата грешка на една телевизия е, да се занимава с друга телевизия! Да бъдеш съдник, да размахващ пръст... bTV оливате се вече! Не сте най-праведните за да съдите! Че отдавна се самозабравихте е очевидно и за слепите в България. Не гледайте в чуждото канче, гледайте си вашето! Правете си каквото ще правите, и не се занимавайте с другите.

Самият факт на изявлението и неговата насока говори за нещо много лошо... bTV държите се като loser-и, а вероятно сте и такива. Ако вие бяхте толкова големи и толкова добри за каквито се пишете нямаше да се занимавате и да обръщате внимание на това какво правят другите. За съжаление в България няма телевизия която да е над другите! Всички се гледат един друг и се чудят как да си подлагат динени кори... срамно е! Това не е конкуренция това е някаква типично българска борба между Нане и Вуте!

А в крайна сметка от тъпите ви гоненици страда само и единствено зрителя!
А вие спрете да рамахвате пръст!

---

И да добавя аз не виждам никакъв проблем тук. Самите продуценти още в началото казаха, че предаването им в Нова ще бъде различно. "Господари на ефира" отдавна е разчупило модела на Striscia la Notizia от една страна, а от друга Striscia la Notizia не означава "Господари на ефира". Тоест предаването може да си остане със същото име, а каква ще е схемата му си решават продуцентите, но от самото начало те заявиха, че няма да е като на Striscia la Notizia.

Тогава на кого рамахва отново пръст тази малкa, жалка и долна телевизийка bTV?

01.09 2012 в 13:44

Така е когато дребен въшкар и хитрец като Халваджиян си въобразява че може да се бие с голяма медия с удари под кръста, клевети и популистки лозунки. Нова телевизия страшно се набутаха с тия алчни арменци