Гладно кенгуру опоска черешова градина край с. Брестник

Последна промяна на 19 юни 2013 в 08:18 7068 6

Кенгуру. Снимка: ЕПА/БГНЕС
Кенгуру. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Избягало кенгуру вдигна на крак администрацията на регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив.

Сигналът за екзотичното животно бил подаден от собственик на черешова градина до село Брестник, който видял животното да си похапва от една от овошките, съобщи БНТ. Само минути преди това местни хора видели кенгуруто  да скача към параклиса, който се намира на около 200 метра от градината.

Местните разказват, че в района има още няколко кенгура, които живеят на свобода. "В черешите обикалят два броя, ама къде са сега - не знам. Никой не знае къде са. Череши ядат, каквото набарат от това хората, което берат щайги-майги. Оттам ядят", разказва пред БНТ жител на Брестник. 

Местните хора все още не са решили твърдо дали да направят хайка за неканения гостенин, който обикаля мерата на Брестник. Въпреки това упорито се разпространява информацията, че за всяко заловено животно с произход Австралия, има обявена награда от 2000 хиляди лева.

Местната екоинспекция била объркана от сигнала, тъй като информацията за животното сочила, че то е забелязано на територията на друга община, където инспекторите нямат правомощия. Обяснението им е, че кенгуруто е избягало от частен зоопарк в пловдивския квартал „Коматево".

Вероятно от утре в насажденията край селата Марково, Брестник и Белащица на лов за кенгуруто ще тръгне специализирана група от обучени хора.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.06 2013 в 13:45

Какво толкова е станало от това, че едно австралийско гостенче е похапнало малко български череши, че вестнека вика толкова силно. Нали ужким сме гостоприемни. Не е посрещнато с хляб и сол, гладно е и затова яде череши.

19.06 2013 в 13:40

Заемките, които завършват на -и, -у, -ю, в българския език приемат среден род и окончание за множествено число -та.

Примери:

рали - ралита
шаси - шасита
такси - таксита

меню - менюта
фондю - фондюта
импромтю - импромтюта

рагу - рагута
бижу - бижута
кенгуру - КЕНГУРУТА

:)

19.06 2013 в 12:43

Две хиляди хиляди лева са наистина бая пари. ;)

19.06 2013 в 12:14

Този собственик на градина, ако е знаел само колко е вкусно и питателно месото от кенгуру, хич е нямало да му се чуди :) :) :)

19.06 2013 в 10:01

Последните кенгура в България ще ходят да ловят....уууууууу!

19.06 2013 в 09:17

Пореден блик на журнълизъмъ от Вас. "Опоска" е, когато нищо не е останало, а всъщност само е похапнало. Нищо, сензацията е по-важна от истината, не ли?