Руски сайт постави връх Бузлуджа сред най-страшните места на планетата

Последна промяна на 10 юни 2015 в 06:42 22839 7

Руският сайт adme.ru класира комплекса на връх Бузлуджа сред 25-те най-страшни места на планетата.

Паметникът, който е символ на социалистическото изкуство в България, е разположен на хълма Бузлуджа и се издига на 1441 метра. Построен е през 1980 г. в чест на Българската комунистическа партия. Изграждането му отнема почти седем години и в него са участвали повече от 6000 работници и експерти. Интериорът на паметника е направен частично от мрамор, а стълбите са украсени с червено катедрално стъкло. Сега дом-паметникът е напълно разграбен, останала е само бетонната конструкция с арматура и прилича на разрушен кораб на извънземни.

Паметникът не страда от липса на интерес - през април излезе класация на американския сайт за бизнес и технологии "Бизнес инсайдър" за най-абсурдните социалистически паметници. В нея страната ни държи една от челните позиции с цели 2 монумента - този на Бузлуджа и „Създатели на българската държава“ в Шумен.

Сега паметникът вече споделя славата на едни от най-зловещите места на света:

Църквата Свети Георги в Чехия

Тази църква е изоставена през 1968 г., след като част от покрива се срутва по време на опело. Особено зловещ вид дават скулптурите на призраци, добавени от художника Якуб Хадрава. 

Остров Хашима, Япония 

Призрачният град от филма за Джеймс Бонд Skyfall на острова призрак Хашима, Япония. Мястото е било предназначено за миньори, като през 1959 година е било най-гъсто населеното място на земята - на 1 кв. км са живели 5259 души.

В класацията е и гората на самоубийците, също в Япония.

Змийски остров, Бразилия

Това е един от най-опасните и известните острови на нашата планета. Там има толкова много змии, че според изчисленията на всеки един квадратен метър се падат по шест. Бразилските власти са взели решение за пълна забрана на посещение на острова заради отровните видове.

Старо еврейско гробище в Прага, Чехия

Това място е не само необичайно, но и страховито. На сравнително малка площ са погребани 100 000 покойници, а броят на надгробните плочи е 12 000. На територията на гробището има места, където под земята има 12 реда могили.

Недостроеното метро в Синсинати, САЩ

Проектът е спрян след края на Първата световна война, когато станало ясно, че вече няма нужда от подземна железница. Сега мястото е превърнато в туристическа атракция.

Висящите гробища, Филипините

Висящите гробища във Филипините определено са зловещо място. Това е вероятно най-необичайното гробище в света, при което ковчезите са провесени на скала.За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.07 2015 в 12:31

Оня японския остров не е бил най-гъсто населен. Монако е било по-гъсто населено, то и сега е ...

11.06 2015 в 11:23

За Припят и Чернобил трябва да говорят украинците
----------
Не е важно къде се намира, а кой го е ръководил!

11.06 2015 в 10:39

Посмали малко манго ...

A Discovery Channel documentary claims that in some places there are as many as one snake per square meter, while local legend claims there are five snakes to every square meter.

Иначе забавна статия. :)

10.06 2015 в 23:07

Е кое па му е толко зловещото и страшното бе?
Некой да не е умрел там или па да има опасност некаква та да е страшно?

Тва малко ако се пипне си става туристическа атракция един път...

10.06 2015 в 10:44

За Припят и Чернобил трябва да говорят украинците. Бъркаш нещо географията.
Вежливите не се месят във вътрешните работи на съседите си.
Ето днес става 3-ти ден откакто им предложиха на хохлите помощ в овладяването на пожара в петролните бази край Киев, а онези се нудават и жертват пожарникарите си. Пълно малоумие!


10.06 2015 в 10:30

Руснаците сигурно не искат да говорят за Припят, та нали все пак те са виновни за аварията.

10.06 2015 в 08:04

А Припят къде е ?