12 години в 4 минути. Историята на Каварна и най-успешния кмет Цонко Цонев

Последна промяна на 12 октомври 2015 в 21:46 14864 8

Реших да ви представя една малка част от историята на нашата малка община за последните 12 години, в които бях кмет.
Така започва клипът на най-успешния кмет в България Цонко Цонев, който след 3 мандата, в които преобрази Каварна, се оттегля от надпреварата за кметския пост и се кандидатира единствено за независим общински съветник.

На фона на "Eye of the Tiger" на Survivor с дрон са заснети новите спортни площадки, парк, кино, обществени сгради, знаменитата циганска махала, която изглежда по-добре от повечето български квартали в другите градове.

Кметълът се е похвалил и с туристическите комплекси и голф-игрища, които са толкова предпочитани и защото само около Каварна не беше допуснато презастрояване.

В кадрите е реставрираната крепост в Яйлата, която въпреки споровете доведе с 21% повече туристи.

Не са пропуснати паметниците на Дио и Георги Минчев на Алеята на рока и, разбира се, десетките концерти, които ни дадоха възможност да се насладим на Дио, Дийп Пърпъл, Manowar, Алис Купър, Скорпионс, Моторхед и още десетки звезди, за които само си бяхме мечтали да видим.

Само за няколко часа след пускането му, клипът на Кметъла имаше над 350 споделяния във Фейсбук.

12 години в 4 минути

Posted by Tsonko Tsonev Kmetal on 12 октомври 2015 г.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.10 2015 в 20:40

evala bate Conko za 12 godini tolkova neshta napravihte za kvartalani H.Dimitar i grada che stanahme tolkova izvestni ot Evropa ta chak do Amerika s vashto uchastie ot tui poveche zdrave mu kazi ,,mnogo pozdravi ot POLSHA ,,

16.10 2015 в 06:57

Може и са е пооткраднал, но във всички случаи е направил много повече. А може и да не е откраднал. Ако беше откраднал, сигурно щеще да има много голям скандал, защото останалите крадльовци са кръвно заинтересовани неговия пример да не стане заразителен. Ако всички крадливи кметове правеха половината от това, което е направил кмета на Каварна, да сме цъфнали и да сме вързали. Браво, кмете!

14.10 2015 в 23:46

чувала съм, че зад фасадата е друго - че е досущ селски феодал ... точно каквито са нужни за управлението на недораслите за демокрация мозъци на тълпата в изостаналите райони и особено в чуждоезичните им махали :)
а и в днешно време, резултатите доказват ефекта от такъв управленски похват !

13.10 2015 в 21:12

човека заслужава респект,браво!

13.10 2015 в 09:29

Браво на кметъла, но частните хотелски комплекси можеше да ги набута малко по-назад в клипчето, че така яко се набиха като обществено полезни.. Иначе, Каварна не е това, което беше - не съм от там, но съм посещавал преди години ежеседмично Каварна по работа, в първите години на Цонко, тогава беше едно западнало градче с почти замрял живот, като изключим циганската махала в края на града, която кипеше от живот, при превеждането на помощите. Браво, кмете - каквото било, било - и корупционни схеми е имало и наши и ваши е имало, но народът е този, който оценява постигнатото. Това последното на вниманието на д-ря Миков, който продължава да застава зад "червените" кметове (изненадващо за Видин е някакъв друг:)

13.10 2015 в 09:02

изграждане на газоразпределителна мрежа до домовете

Това е частна инфраструктура и общината само предоставя и съгласува трасето. Нито я финансира, нито има дивидент от нея. Объркал си се малко ти.

Клипа е повече от български, чак леко нагарча. Какво общо има кмета, общината и с частни затворени комплекси в района?!
Освен това е много, ама МНОГО показателен факта, че Цонко се оттегля от надпреварата по този изключително... начин.
Най-"успешният" кмет нямало да се кандидатира, щял да остане само "независим" общински съветник.

13.10 2015 в 00:25

Не се спомена за почти всички преасфалтирани улици в града, изграждане на газоразпределителна мрежа до домовете, редовна поддръжка на всички зелени площи к много други неща, за които сега да му завиждат на Цонко и да гл хулят...

12.10 2015 в 23:45

Евалла на Цонко!