Ахмед Доган се връща в политиката?

Последна промяна на 06 ноември 2017 в 09:25 7891 0

Участието на Ахмед Доган в заседание на ръководството на ДПС по темата „Вот на недоверие” може да не остане изолиран акт, като преплитането на държава и управляваща партия може да върне почетния председател на движението в активната политика. Това стана ясно от думите на близкия му приятел проф. Димитър Тадаръков в студиото на „Тази сутрин”.

„Ахмед Доган е свободолюбив човек, който не обича диктатурата. Не я обичаше по време на комунизма, няма как да я обича ако се появи сега. Диктатура е сливане на партийна и държавна власт – има наченки от тези гейтове, които са в провинцията”, подчерта Тадаръков.

Във връзка с прословутите „обръчи от фирми” и „разпределянето на порциите”, професорът беше категоричен, че през годините Доган е бил разбиран погрешно и не може да се прави сравнение с „непрекъснатите роднински участия в обществените поръчки”.

„Доган е управлявал няколко пъти в правителства, защо аз нямам нито една спечелена обществена поръчка”, попита Тадаръков.

Във връзка с обявената от ДПС подкрепа за вота на недоверие, Тадаръков коментира, че движението е показало последователност, след като от самото началото е заявило позицията си, че няма да застане зад правителство с участието на националистите от „Обединени патриоти”.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !